"Şişli’deki çarpık yapılaşmaya çözüm bulunmalı"

"Şişli’deki çarpık yapılaşmaya çözüm bulunmalı"

Şişli Belediyesi AKP Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz

1975 Erzincan doğumlu olan Ahmet Hamdi Gürbüz, ilkokulu orada bitirdi. 1987 yılında İstanbul’a gelerek orta ve lise eğitimini Tozkoparan’da tamamladı. Eğitim hayatını ticari hayatıyla birlikte devam ettiren Gürbüz, Tahran Şerif Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Elektrik taahhüt işleri yapan Gürbüz, 2009 Mart seçimlerinde, Şişli Belediyesi’ni temsilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi seçildi.

Seçimler sonrasında Şişli halkının daha huzurlu ve refah içerisinde yaşaması amacıyla hangi kararların alınmasında etkili olup hangi sorunlara çözüm bulduğunuzu anlatır mısınız?

Bir siyasi parti temsilcisi olarak, Şişli Belediyesi’nin yapmış olduğu doğrularda her zaman yanlarında olduğumuz gibi yanlış gördüğümüz konularda da elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz.

Şişli’nin en büyük mahallelerinden Ayazağa Mahallesi’nin bu zamana kadar hep ötelenmiş olan bölge planları yapılıyor. En kötü plan bile plansızlıktan iyidir düşüncesiyle, Ayazağa planlarını çıkartacağız. Şişli için önem arz eden Cendere Vadisi planları çıktı. Paşa Mahallesi’nde yolla ilgili sıkıntılar var. Huzur Mahallesi’nde de Arena Stadı yapılırken Seyrantepe ile irtibat kesildiği için sıkıntılar yaşandı. Okullarımızın problemleri için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İBB’nin de desteğiyle gerekenleri yapıyor. Biz de yardıma muhtaç vatandaşların sosyal yardımdan faydalanmaları için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

Meclis üyesi olarak bundan sonraki dönemde neler yapacaksınız?

Mecidiyeköy meydanında, Hristiyan Mezarlığı’nın önündeki alana teknolojik otopark yatırımı ile ilgili İBB’de bütçe ayrıldı. Proje 2011’de hayata geçecek. Şişli, Türkiye’nin en önemli belediyesi, fakat bir dünya belediyesine yakışmayan çarpık bir yapılaşma var. Belediye, parsel bazında yapılan talepleri, ada bazında çözümlere kavuşturmalıdır. Böylece mimari açıdan güzel görüntü sağlayan bir yapı ortaya çıkar ve sosyal alanlar da genişlemiş olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.