Şişli'de Romanlar, yıllar sonra ilk defa sessiz kaldılar!

Şişli'de Romanlar, yıllar sonra ilk defa sessiz kaldılar!

Romanlar, korona virüs nedeniyle, Dünya genelinde kutlanan 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde, 49 yol sonra ilk defa korona sessiz kaldılar.

KUŞTEPE VE İZZETPAŞA’DA SESSİZLİK VAR

İstanbul’da, özellikle Kuşpete ve İzzetpaşa mahallelerinde Roman Günü, büyük coşkuyla kutlama ve eğlencelere sahne olurdu.

Kuştepe ve İzzetpaşa Roman Kanaat önderleri, bu yıl sağlık için evde kalacaklarını, virüsün etkisi gittiğinde günlerini en coşkulu şekilde kutlayacaklarını söyledi.

İZZETPAŞA ROMAN KANAAT ÖNDERLERİNDEN AÇIKLAMA

Dünya genelinde kesintisiz olarak kutladıkları geleneksel 8 Nisan Romanlar Günü'nün bu yıl Korona virüs tedbirleri kapsamında kutlanılmayacağını belirten İzzetpaşa Roman Kanaat Önderleri, tüm insanlığın içinde bulunduğu bu sıkıntı nedeniyle günlerini kutlayacak durumda olmadıklarını söyledi.

“ROMANLAR EVLERİNDE KALSIN”

İstanbul Roman vatandaş adına açıklama yapan İzzetpaşa Roman Kanaat Önderleri, "8 Nisan 1971 tarihinde Londra'da toplanan Birinci Uluslararası Roman Kongresi, bu tarihin Dünya Romanlar Günü olarak kutlanmasına karar verdi. 2009 yılından bu yana 8 Nisan'ı Romanlar Günü olarak kutluyoruz. İnşallah daha sağlıklı günlerde bu günümüzü kutlarız" diyerek Romanların ilk defa sessiz kaldığını bu süreçte de herkesin evde kalmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.