“ŞİŞLİ’DE DE İKTİDARA GELMENİN ZAMANI GELDİ”

“ŞİŞLİ’DE DE İKTİDARA GELMENİN ZAMANI GELDİ”

11 Haziran 2010’da feshedilen Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı görevine, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nca, İnegöl’ün en büyük KİT’lerinden olan İnegöl Gaz Dağıtım Firması İNGAZ’ın Genel Müdürü ve hissedarı Nevzat Ş

11 Haziran 2010’da feshedilen Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı görevine, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nca, İnegöl’ün en büyük KİT’lerinden olan İnegöl Gaz Dağıtım Firması İNGAZ’ın Genel Müdürü ve hissedarı Nevzat Şatıroğlu atanmıştı. O günlerde hayırlı olsun ziyareti için vakit bulmakta zorlandığımız Şatıroğlu ile Gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Tekin, iki buçuk saat süren uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

 

“150 KİŞİ İLE İSTİŞARE YAPTIK”

Şatıroğlu; “O dönemlerde 15 gün süre içerisinde çalışma arkadaşlarımı oluşturmam gerekiyordu. Eski başkan, yönetici, delege ve partililerle, toplam 150 kişi ile istişare ederek müşterek bir yönetim oluşturmanın aşırı yoğunluğu vardı. Yerel basına biz değer veriyoruz” diyerek uzunca süren özel bir sohbet ortamında, Şişli ile ilgili eksiklikleri ve yapılması gerekenleri ifade etti.

 

“ŞİŞLİLİ VE ESKİ BİR SİYASETÇİYİM”

Şişli İlçe Başkanlığı’na Nevzat Şatıroğlu atandığında, Ak Partili çevrelerden Şatıroğlu’nu Şişli’de kaç kişinin tanıdığı yönündeki bize sorulan soruları Başkan’a sorduk. Başkan da bize tüm samimiyetiyle cevap verdi.

Şatıroğlu; “Bir yanlış anlamayı düzeltelim” diyerek, “Ben 1993-1998 yılları arasında Refah Partisi Şişli İlçe yönetiminde siyaset yaptım. İlkokulu Talatpaşa’da, Lise’yi de Şişli Lisesi’nde okudum. Şişliliyim ve Şişli’yi iyi bilirim” dedi.

 

PROFESYONEL YÖNETİCİDEN İLÇE BAŞKANI

Şatıroğlu; 18 Eylül 2003 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yapılan İnegöl ve Alanyurt bölgeleri şehiriçi doğalgaz dağıtım ihalesini kazanan Kalyon Şirketler Grubu’na bağlı olarak 9 Aralık 2003 tarihinde kurulan İnegöl Gaz Dağıtım A.Ş.’nin (İNGAZ) Genel Müdürlüğü görevine getirildiğini belirtti. Şatıroğlu; 28 yaşında 100 kişinin çalıştığı bir şirkete genel müdür olduğunu, “Doğaya ve insana saygı” parolası ile yola çıkıp, İnegöl, Alanyurt ve Yenişehir’i doğalgaz ağı ile ördüklerini söyledi.

 

“REFERANDUMDA AK PARTİ ŞİŞLİ 1. SIRADA”

“Referandumda bizim yönetimde olduğumuz dönemde, partimizin il teşkilatının yaptığı alınan oy değerlendirmesinde, İstanbul’da belediyesi olmayan 13 ilçe arasında Şişli 1 nci sıradadır. 39 ilçenin arasında da 4. Sıradadır” diyen Şatıroğlu; “Bu başarılarımızın sürdürülebilir olması ve devamlı olması bizim için çok önemlidir. İlçe teşkilatımızın 50 günü geride bıraktık, cicim ayı dönemi bitmiştir. Artık ciddi çalışma dönemi başlamıştır. Tüm insanlara ve fikirlere değer vererek tüm çalışmalarımızı istişare içerisinde yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“AK PARTİ ŞİŞLİ’DE BİR İLK”

Ak Parti Şişli olarak iki teknik gezi yaptı. Birincisi, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Abant gezisi, ikincisi ise; Kasım sonunda da mahalle başkanları ile Bursa’da bir gezi.  

Şatıroğlu; AK Parti Şişli’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek; 1. İstişare toplantısı İlçe Meclis Üyeleri, İlçe Yürütme Kurulu ve İlçe Yönetim Kurulunun katılımı ile 22-24 Ekim tarihleri arasında Abant’ta yaptıklarını söyledi. Çevre ve ortamın güzelliği ile teşkilat mensuplarının, bu buluşma sayesinde bol bol fiziksel ve de zihinsel aktivitelerde bulunma fırsatına sahip olduklarını da belirten Şatıroğlu, yoğun toplantı ortamında geçen iki günde teşkilat mensuplarının bol bol fikir jimnastiği yaptıklarını kaydetti. Şatıroğlu; “Bu toplantı sayesinde Şişli için daha iyi neler yapabiliriz sorusunun teşkilat mensuplarının ana fikirleri olduğunu belirterek, “Ak Parti Şişli İlçe Teşkilatı olarak Şişli halkına yakışır hizmetlerde bulunmaları gerektiğinin altı çizilmiş ve de daha yenilikçi daha çağdaş daha müreffeh bir Şişli için el ele çalışmaları gerektiği vurgulanmıştır” dedi. Toplantının çok verimli olduğunu ve sık sık da yapacaklarını kaydeden Şatıroğlu, iki toplantının değerlendirmesinin de yakında Şişliliye duyuracaklarını kaydetti.

 

Şatıroğlu; yapılacakları ise şöyle sıraladı:

 

“MAHALLE ZİYARETLERİ OLACAK”
Şişli Ak Parti teşkilatı; yeni yılda yeni dönemde artık mahalle ziyaretleri yapacak. Oyları düşük olan mahallelerde kendilerini daha iyi anlatarak oyları yükseltilecek. Mahalle ziyaretlerinde ele alınan konuları 3’e ayıracaklar.

Birincisi; Şişli İlçe bazında,

İkincisi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi bazında

Üçüncüsü; Devlet bazında

Hangi konu kimi ilgilendiriyorsa çözüm yolları aranacak. Şişli’yi marka yapacak çalışmalar içerisinde olmak için tüm çaba gösterilecek.

 

“ŞİŞLİ’DE BİR İSTİKAMET OLACAK”

“Şişli’nin nereden geldiği ve nereye gideceği konusunda bir yol haritası yok. 10 yıl sonra 20 yıl sonra Şişli’nin nerede olacağı ile ilgili bir planı yok. Ülkede hızla büyüme olurken Şişli’de planlamanın olmaması kötü. Binalar hızla artarken araç trafiği ile ilgili bir strateji yok. Kentsel dönüşüm, değişim ve master plan olmalı.

Örneğin Beyoğlu hizmet sektöründe çok öne geçti. Yapılan otellerle hizmet sektöründe ciddi atılımlar yaptı. Şu an 20.000-25.000 arası insan çalışıyor.” 

 

“ŞİŞLİLİ OLARAK NASIL BİR AYRICALIĞIMIZ VAR?”

“Bu sorunun cevabını her kes kendine sormasını istiyorum. Verilecek cevabı da çok merak ediyorum. Ben Şişli’de zor şartlarda yaşıyorum. Şişli’de parti teşkilatıma gelirken trafikten aracımı uzak noktalara park etmek durumunda kalıyor ve zor şartlarda geliyorum.”

 

“TAZELENME DÖNEMİ GELMİŞTİR”

Yönetici olarak ayağı yere sağlam basan bir siyaset tarzı olduğuna dikkat çeken Şatıroğlu; “Siyasette de ayağımı yere sağlam basarak emin adımlarla siyaset yapacağız. Şişli’de siyaseti kısır döngülerle, mevcut olanlarla değil, kendi realitelerimizle yapacağız. Şişli’de yeniliğe ve değişime ihtiyaç var. Tazelenme dönemi gelmiştir. Ufku geniş, derinliği olan insanların bir araya gelme zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

Nevzat Şatıroğlu kimdir?

1967 İstanbul doğumlu Şatıroğlu, İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu ve Beykent Üniversitesinde İşletme mastırı yaptı. İGDAŞ Bölge Müdürlüğü görevini de üstlenen Şatıroğlu, Kalyon Şirketler Grubu’na bağlı İngaz Genel Müdürü ve hissedarı. Şatıroğlu, evli ve 2 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.