Şişli halkı meme kanserine karşı bilinçleniyor

Şişli halkı meme kanserine karşı bilinçleniyor

Şişli Belediyesi ve Türk Kanser Derneği işbirliğiyle, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde meme kanserine karşı bilinçlendirme semineri düzenlendi

Şişli Belediyesi ve Türk Kanser Derneği işbirliğiyle, Cuma günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde meme kanserine karşı bilinçlendirme semineri düzenlendi. Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek adına gerçekleştirilen seminere katılım oldukça yüksekti.

Kadın katılımcıların yanı sıra erkek katılımcıların da yoğun olduğu seminerde açılış konuşmasını Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman yaptı. Gerçekleştirilen seminerde radyoloji uzmanları Prof. Dr. Erkin Arıbal, Prof. Dr. N. Cem Balcı, genel cerrah uzmanı Op. Dr. Murat Atay, medikal onkoloji uzmanı Prof. Dr. Banu Arun konuşmacı olarak yer aldı. Uzmanlar erken teşhisin öneminden, elle muayene ve mamografi çekiminden, teşhis yöntemlerinden ve insanların kanserden korkması değil üstüne gitmesi gerektiğinden bahsetti. Programa katılan vatandaşlara ücretsiz meme kanseri taraması yapacağı bildirildi.

Ayrıca düzenlenen seminere ünlü sanatçı Ekrem Ataer, Down Cafe kurucusu Saruhan Singen, Şişli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Özen de  dinleyici olarak katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.