Şişli Etfal Dayanışması’ndan hastanenin yerinde dönüşümü için kampanya!

Şişli Etfal Dayanışması’ndan hastanenin yerinde dönüşümü için kampanya!

Şişli Etfal’in yerinde dönüşümünü isteyen ve Şişli Etfal Dayanışması ismiyle kurdukları bir platformla Şişli Etfal Hastanesi önünde kampanya başlattılar.

ŞİŞLİ ETFAL DAYANIŞMASI’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Şişli ve çevre ilçelerdeki vatandaşlara sağlık hizmeti veren Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde dönüşümünü isteyen Şişli Etfal Dayanışması; milletvekillerinin, dayanışma platformlarının ve bölge halkının katıldığı bir eylemde basın açıklaması düzenledi. 

sisli-etfal-dayanismasindan-hastanenin-yerinde-donusumu-icin-kampanya1.jpg

ŞİŞLİ ETFAL DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLSİN

122 yıldan beri faal biçimde sağlık hizmeti vermeye devam eden, 600 yataklık kapasiteye sahip kamu hastanesi olan Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle, Seyrantepe’ye taşınması planlanıyor. Bölge halkı ise hastanenin yerinde dönüştürülerek, depreme dayanıklı hale getirilmesini talep ediyor.

sisli-etfal-dayanismasindan-hastanenin-yerinde-donusumu-icin-kampanya11.jpg

SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİM KISITLANACAK

Şişli Etfal Dayanışması’nın açıklamasında, bölgede çocuk cerrahisi yataklı servisi bulunan tek devlet hastanesi olan Şişli Etfal’in kapatılıp taşınmasıyla, ciddi bir sağlık krizinin bölge halkını beklediği vurgulandı. Şişli Etfal’e her gün 1000 hastayı aşan acil servis başvurusu olduğu belirtildi.

sisli-etfal-dayanismasindan-hastanenin-yerinde-donusumu-icin-kampanya2.jpg

Bu hastanenin Seyrantepe’ye taşınmasının sonucunda Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş bölgesinde aynı niteliklerle hizmet veren kapsamlı bir hastane kalmayacağı ifade edilen açıklamada, bölgede tek kamu hastanesinin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacağı ve bu hastanenin de kapasitesinin 1000’i aşan hastaya nitelikli sağlık hizmeti vermeye yetmeyeceğinin altını çizildi.

sisli-etfal-dayanismasindan-hastanenin-yerinde-donusumu-icin-kampanya3.jpg

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİLMEYE DEVAM EDECEĞİZ  

Şişli Etfal Dayanışması, taleplerinin yerine getirilmesi ve Şişli Etfal’in yerinde yapılandırılması için sokaklarda broşür dağıtarak, imza toplayarak, geniş halk toplantılarında bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini aktardı.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yararlanan tüm yurttaşları hastanenin kapatılmaması için internet üzerindeki kampanyalarında imza vermeye, bu kampanyayı desteklemeye ve yaygınlaştırmaya çağırıyor.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.