Şişli Belediyesi’ne ‘Gönüllüler’ geliyor

Şişli Belediyesi’ne ‘Gönüllüler’ geliyor

Şişli Belediyesi’ne hizmet sunmak isteyen gönüllü bireylerin oluşabilmesi için ve bu gönüllülerin yönetim planını belirlemek üzere ‘Şişli Belediyesi Gönüllü Katılım Yönetmeliği’ hazırlanıyor.

Şişli Gazetesi'ne gelen bilgilere göre, hazırlanan 'Şişli Belediyesi Gönüllü Katılım Yönetmeliği' ile ilgili detayları paylaşıyoruz.

Bu yönetmeliğin amacı; Şişli Belediyesi’ne gönüllülerin oluşabilmesi ve çalışma yönetmeliğinin işleyişi ile ilgili esasları, görev ve sorumlulukları ile yetkilerini belirlemek olacak.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NE PROJELER ÜRETECEKLER

Şişli Beledidyesi Gönüllüleri; dil, din, ırk ve siyasal görüş ayırımı gözetmeden, kültür, turizm ve sosyal hizmetleriyle gönüllü katılımına ilişkin hususları kapsayacak.

Şişli ve Şişlililerin sağlık ve mutluluğu için hizmetler, projeler üretmek, gönüllülük esaslarına göre maddi kazanç beklemeksizin katılımın sağlanması olacak.

GÖNÜLLÜ YÖNETMELİĞİN KANUNİ DAYANAĞI DA VAR

Bu yönetmelik 22.02.2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi 65 inci ve 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 77 inci maddelerine dayanılarak hazırlanıyor.

Gönüllü Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde; yönetim kurulu ofisi, koordinasyon merkezi, mali işler ofisi, sekreterya, eğitim odaları, sivil toplum kuruluşları ve çalışma ofisi olacak.

İŞLEYİŞ, İLKE GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

Şişlililer arasındaki tanışıklık, birlik ve dayanışmayı arttırmak, Şişlililik bilincini geliştirmek.

Şişlili gençlerin Şişli’yi daha çok sevmesi ve hizmet etmesi için iş birliği yapmak, Şişlili yaşlıların daha huzurlu ve mutlu yaşam sürdürmeleri için programlar düzenlemek.

Şişli’nin kültür ve sanat yaşamına etkin katkılarda bulunmak, Şişli’de çevre bilincini geliştirmek ve koruyucu önlemler almak, Şişli’nin daha sağlıklı yaşayabilmesi için hizmet vermek, sağlık, eğitim ve spor çalışmalarını teşvik etmek, bu hizmetler için gönüllü evlerinde eğitsel çalışmalar yapmak. 

ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLE ŞİŞLİLİLER ARASINDA İLETİŞİM KURULACAK

Şişli Belediyesi ve Şişlililer arasındaki iletişime yardımcı olmak, Şişli Belediyesi hizmetlerine gönüllü katılımını sağlamak, Belediye birimleri ile iş birliği yaparak halktan alınan istek, dilek, şikâyet ve benzeri konuları doğrudan iletmek.

Şişli Belediyesi Gönüllüsü tarafından önerilmek, en az 3 ay süre ile mahalle komitelerinde hizmet çalışmalarına katılmak, Gönüllü Danışma ve Dayanışma Merkezinde verilen gönüllülük eğitimini almış bulunmak olacak.

GÖNÜLLÜ EĞİTİM VE DAYANIŞMA MERKEZİ ORGAZİSAZYON

Şişli Belediyesi Gönüllüleri Başkanı Şişli Belediye Başkanı olacak. Başkan Adına yürütücü Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü ya da Komşu Masa olacak. Şişli Belediye Başkanı verdiği yetkiler dahilinde Gönüllü Koordinasyonunu Şişli Gönüllü Eğitim ve Dayanışma Merkezi sağlayacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum