Şişli Belediyesi’ndeki mobing, Şimşek ile Keskin’i karşı karşıya getirdi!

Şişli Belediyesi’ndeki mobing, Şimşek ile Keskin’i karşı karşıya getirdi!

Şişli Belediyesi’nde personele yapılan mobingi dile getiren Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek ile Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’i karşı karşıya geldi.

Şişli Belediyesi’nin 2021 yılı ilk meclis toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Meclisin ve yeni yılın ilk toplantısında, borçlanma yetkisi, müdürlüklerin kapatılması konuşulurken en dikkat çeken konu da CHP’li meclis üyesi Emin Vahap Şimşek’in Şişli Belediyesi’nde işçilere uygulanan baskıları dile getirmesi oldu.       

MOBİNG, ÇALIŞAN İŞÇİLERE UYGULANABİLİR

Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek, çalışan işçilere uygulanan mobingi dile getirirken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise çalışmadığı halde maaş alan bankamatikçilerden bahsetmesi ve belediyede işçilerin 5.400 lira maaş almasından bahsetmesi dikkat çekti.

KESKİN, ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLARA NEDEN GÖZ YUMUYOR

Muammer Keskin, Şişli’nin bir belediye başkanı olarak, Şişli Belediyesi’nde çalışmadan para alanların olduğunu itiraf etmesi de dikkat çeken bir başka olay oldu.

Keskin’in bu itirafıyla, Şişli Belediyesi’nde çalışmadan maaş alanlara göz yumduğu ya da işten çıkartamadığı da ortaya çıkmış oldu.  

CHP Şişli Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek, Şişli Belediyesi’nin 2021 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısında, Şişli Belediyesi’nde yapılan mobingle ilgili dikkat çeken bir konuşama yaptı.  

İŞTE, EMİN VAHAP ŞİMŞEK’İN KONUŞMASI

Bildiğiniz üzere Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir hafta on gün boyunca asgari ücretin 3.100 lira olması yönünde bir kampanya başlattık. Bu kampanya süresince örgütümüz çok yoğun çabalar sarf etti. Tüm mahallelerde o soğukta ve pandemi koşulları altında halka bu tanıtımları anlattı. 

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ OLARAK EN YÜKSEK MAAŞI ÖDÜYORUZ”

Biz Şişli Belediyesi olarak, asgari ücretin çok üstünde maaş veren bir belediyeyiz. Bunu da tüm Türkiye biliyor. Netice itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti programında işçi ve emekten yana olduğunu çok açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.

“CHP’NİN İLKESİ EMEKTEN YANADIR”

Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, emek ve sermaye tartışmasında sürekli emekten yana olmuştur. Parti programımızda İşçinin iş güvencesi, iş güvenliği, işçinin sosyal ve ekonomik haklarını korumak Cumhuriyet Halk Partimiz tarafından dikkate alınmıştır.

“CHP’NİN SENDİKALAŞMADA ÖNEMLİ KATKISI VARDIR”

Ülkemizde 1960’lı yıllarda sendikal mücadele, eski genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit’in mücadelesi ile o dönemde gelişmeye başladı. Sendikacılık tarihinde işçi sınıfının sosyal-ekonomik haklarının korunması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve demokratikleşme konusunda sendikaların büyük önemi var.

“DİSK EMEK VE İŞÇİ İÇİN ÖNEMLİ MÜCADELELER VERMİŞTİR”

Bu arada DİSK’i de unutmuyoruz. DİSK şanlı tarihi ile işçi ve emek için çok büyük mücadeleler vermiş ve büyük bedeller ödemiştir. Efsane başkan Kemal Türker şehit oldu. 1 Mayıs 1977’de Taksim’de onlarca emekçi DİSK üyesi arkadaşımız katledildi.

Yine 12 Eylül’ün faşizminin en yoğun olduğu dönem de bu sendikacılarımız cezaevlerinde ve işkence hanelerde çok büyük mağduriyetler yaşadı ve büyük cezalar aldı.

“ŞİŞLİ’DEKİ SENDİKA UYGULAMARIYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERİM OLACAK”

Bizim belediyemizde de yetkili sendika DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’dır. Bizim sendikal tarihimizdeki yaşananlardan sonra benim, Genel İş Sendikası’nın Şişli Belediyesi’nde de işçiden yana olmayan tavrı ile ilgili eleştirilerim olacak. Özelliklede son dönemlerde çok dikkat çekici olaylar yaşanmakta.

“SENDİKA YÖNETİCİLERİ SENDİKA İŞÇİLERİNİ HOR GÖRÜYOR”

CHP’nin bir belediyesi olarak, her anlamda bu sendikal mücadeleye desteklemiş olmamıza rağmen DİSK’in şanlı tarihine uymayan davranışlarla bizim belediyemiz içerisinde özellikle de temizlik işleri müdürlüğü, ulaşım müdürlüğünde yönetici olarak yetkilendirilmiş olan ve bir sendika üyesi olarak kendi sendika üyelerini ezen, hor gören, zorlayan tavırlar içerisindeler.

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ’Nİ ÇALIŞMA KAMPIINA ÇEVİRMİŞLER”

Ben bu anlamda sürekli tepkiler alıyorum. Bu kişilerin kim olduğunu ben biliyorum. Bunlar çalışma barışını ve huzurunu bozuyorlar. Bunlar işçileri kişiliksizleştirme, insanları işinden etmekle tehdit ediyorlar. Şişli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü çalışma kampına dönüştürmüş durumdalar.

“BİZ SOKAĞA ÇIKAMAZKEN, İŞÇİLERİMİZ ÇÖPÜMÜZÜ TOPLADILAR”

Oysaki şunu unutmayalım pandeminin ilk ortaya çıktığı ve bizlerin evlerimizden çıkmaya dahi korktuğu dönemlerde, o temizlik işçileri onurlarıyla hiç gocunmadan, biz çalışmayacağız demeden bizim çöplerimizi toplamaya devam ettiler. Ben onları bir kez daha buradan selamlıyorum.

“İŞÇİLERE BASKI YAPANLAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI”

Bu aşamadan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir meclis üyesi olarak, bizim partimizin mensubu olduğu Şişli Belediyesi’nde çalışma huzurunu bozanların takipçisi olacağım.

Gerek işçilerin bağlı oldukları şirket tarafından gerekse de genel iş sendikası tarafından, DİSK’in tarihi sorumluluklarını yerine getirip işçilere bu baskıyı yapanlar hakkında gerekli soruşturmaları yaparak bu kişilerin görevlerinden uzaklaştırılmasını talep ediyorum.

“MOBİNG, İNSANLIK ONURUNA DA AYKIRIDIR”

Kaldı ki, bu kişilerin, sokakları süpüren temizlik işçilerinden de statü olarak bir farkı yoktur. Böyle bir baskı yapmaya hakları da yoktur. Buradaki işçi arkadaşlar, işinden aşından olmamak adına mücadele içerisindeyken, onları tutanak düzenleyerek, işinden ederim diyerek korku altına almak mobingtir. İnsanlık onuruna da aykırıdır.

“GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUM”

Sayın Başkanın, sizin bu konulara duyarlı olduğunu düşünüyorum. Gereğini de yapmanızı bekliyorum. Bu konuda Kent Yol yönetimi bizim belediyemizin iştirakidir. Gerek yönetim kurulunun gerekse de insan kaynaklarının bu konuda gerekenleri yapmalarını bekliyorum.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek’ten sonra bir konuşmada kendisi yaptı.

 

KESKİN, SONRASINDA ÖZÜR DİLEDİĞİ BİR KONUŞMA YAPTI

Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek’in konuşmasından sonra Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, sonradan kendisinin de özür dilediği enterasan bir konuşma yaptı.

İŞTE MUAMMER KESKİN’İN KONUŞMASI:

Sevgili Vahap, son derece talihsiz bir konuşma yaptın. Tutanaklara da girsin. Böyle bir mobing söz konusu değildir.

“SAYGI VE SEVGİ İLE GEÇEN BİR 2020 YILI OLDU”

Meclis toplantısı başladığından bu yana özellikle de muhalefet partilerinin gerek Bayram Bey’in gerek Eyüp Bey’in çok zor koşullarda ayakta durduğumuz bir dönemde birbirimize olan saygıyı ve sevgiyi de eksik etmeden 2020 yılının sürecini tamamladık.

“SAĞLIKTAN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEYİN OLMADIĞINI ANLAYAMAMIŞ”

Sadece biz değil bütün Dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte de yakınlarımızı, sevdiklerimizi, çalışma arkadaşlarımızı, eşlerimizi, dostlarımızı da kaybettiğimiz bir süreci yaşadık. Sağlıktan önemli hiçbir şeyin olmadığını ne yazık ki bazı arkadaşlar hala anlamamış.

“DÜNYA NİMETLERİNDEN BİRBİRİMİZİ ANLAYAMIYORUZ”

Dünya nimetlerine dalarak, zaman zamanda birbirimiz anlamadan bir takım eksik bilgilerle birbirimize sıkıntı yaşatacak anlarda yaşadık. İnşallah 2021 yılında bu yaşadıklarımızın olmayacağı bir yıl olmamasını temenni ederim.

Masanın bu tarafında bir yönetici olarak oturmakla karşı tarafta oturmak faklı. O yüzden bilmenizi isterim ki, 2021 yılını 2020’de olduğu gibi bir dayanışma içerisinde bütün siyasi partilerin temsilcileriyle bütün bileşenlerle ortaklaşa bu illetten kurtulup sonra da herkesin kendi gündemine gelmesini sağlayabilir.

“VAHAP ARKADAŞIMIZI ÜZÜLEREK DİNLEDİM”

Şimdi çok önemsediğim ve Vahap arkadaşımın üzülerek dinlediğim sözlerine gelmek isterim. Sevgili arkadaşları temsilcisi olduğum siyasi partim, asgari ücretin 3.100 lira olarak hayata geçirilmesi için ciddi bir kampanya yaptı.

Size soruyorum buradaki çalışma arkadaşlarım da dâhil. Bugün Şişli Belediyesi’nde herhangi bir sıfatla işe başlaya arkadaş acaba kaç lira ücret alıyor?

Hatice Hanım siz biliyor musunuz? Bayram Bey siz biliyor musunuz? CHP’li arkadaşlarım siz biliyor musunuz?

“5.400 LİRA MAAŞ ALACAKSIN MOBİNGDEN BAHSEDECEKSİN”

Şimdi bakın, arkadaşım mobing diyor ya. Bugün işe başlayan bir işçinin maaşı ikramiyeleri dâhil 5.400 lira cebine para giriyor. Böyle bir maaş Türkiye’nin hiçbir yerinde yok.

Bir işçi 5.400 lira maaş alacaksın sonra da bankamatikçi olarak çalışacaksın. Verilen işleri yapmayacaksın. Bunu da mobing olarak kabul edeceksin. Asla kabul etmiyorum. Çalışma arkadaşlarıma da haksızlıktır. Şişli’de yaşayan yurttaşlarımıza da haksızlıktır. Asla ve asla müdürlüklerimizde de mobing uygulanmıyor.

“3 ARKADAŞI İŞTEN ÇIKARDIK DİYE BİR MOBİNG UYGULANMIYOR”

Dışarıda 3 tane insanı işten çıkardık. Bugün gelip niye işten çıkardınız diye bana soran bir meclis üyesi yoktur.

Ben buradan açıklıyorum. Biri tacize katıldığı için işten çıkardık. Bir diğeri emekliliği geldi biz sizinle çalışmayacağız dedik işten çıkardık. Bir diğeri bu belediyenin başına bela olan bir işin sorumlusudur. Şişli Belediyesi’ni sabote eden biridir. Bize de gereksiz bir teklifte bulunmuştur. Çocuğumu işe alın davamızı geri çekelim dedi. Ben de git davana devam et çocuğunu da işe almıyorum dedim.

“HANGİ MOBİGDEN BAHSEDİYORSUNUZ”

Burada sendika görevi olmadığı halde, sendikacıyım deyip hiçbir yerde bu kadar ücret almazken, dört ay maaşlarını alamayan işçilerin bir lira alacakları kalmamıştır. Son toplu sözleşmeden kalan bir alacakları var. Onu da bir kısmını ödedik. Geriye ne kadar kaldı onu da bilmiyorum. Hangi mobingden bahsediyorsunuz.

“SENDİKACILIK FALAN KALMAMIŞ”

Biraz insan vicdanlı olur. Burada arkadaşlar alışmışlar bir sendikacılık. Ben Rahmetli Ahmet Baştürk ile çalışmış biriyim. 12 Eylül faşizmine adalet duygusu ile en sert mücadeleyi de vermiş biriyim.

Şimdi sendikacılık falan kalmamış. İşe gelmeden 10 kişi temsilci seçilmiş burada gelip eylem yapacak. Buna da mobing diyecekler. Vicdanınıza sesleniyorum. Ahlakınıza sesleniyorum. Bu konuda asla taviz vermeyeceğim.

“EĞER BİR MOBİNG VARSA BEN YAPIYORUMDUR”

Eğer bir mobing varsa da Muammer Keskin olarak ben yapıyorum. Bir tek Allah’ın kuluna mobing yaptığımız yok.

İki tür insan var. Biri işini yapan diğeri ise işini yapmayan. Siz buna ister ak diyin ister kara deyin. Burada çalışmadan maaş alanlar var. Çok azınlık bir grup var. Ama çalışmadan para alıyorlar. Buna da izin vermeyeceğim. Bir bölümünü ayıkladık. Bir bölümünü de ayıklamaya devam edeceğiz.

“BÖYLE BİR KONUŞMA YAPTIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM”

Böyle bir konuşma yaptığım için özür diliyorum. Bilmenizi isterim Şişli demokrasinin beşiği olacak. Buradan siyasilere de sesleniyorum. Aynı eylemi Ak Partili belediyelerin önünde yapsalardı da görseydik onların demokrasi anlayışını. Biz demokrat davrandığımız için istedikleri eylemleri yapıyorlar. Siyasi iktidar buna göz yumuyor yumsunlar. Bizim inancımız bizim kararlılığımız mobing yapmaya uygun değil. Yanlışlıklar olur düzeltilir.

KESKİN, SONRASINDA ŞİMŞEK’E KONUŞMA HAKKI VERMEDİ”

Emin Vahap Şimşek, Muammer Keskin’in ahlakına ve vicdanına seslendiğiniz için cevap vermek istiyorum dedi. Muammer Keskin ise Emin Vahap Şimşek’e cevap hakkı vermedi.

“BENİM SÖYLEDİKLERİMLE VERDİĞİNİZ CEVAPLAR ÖRTÜŞMÜYOR”

Benim anlattığın ve söylediklerim konular kesinlikle sizin verdiğiniz cevaplarla örtüşmüyor. Ben başka bir şey söyledim. Siz başka bir cevap verip başka bir yorum yaptınız.

İŞTE, MECLİSTEKİ MOBİN TARTIŞMASI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler