Şişli Belediyesi işsizlere meslek edindiriyor

Şişli Belediyesi işsizlere meslek edindiriyor

Şişli Belediyesi ve Akademi Dadı Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen “0-6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı”nın 2. ve 3. dönem mezunları programlarını başarıyla bitirip sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Akademi Dadı-İŞKUR İşsizlik sigortası kapsamında, işsizlik sigortasından faydalananlara yönelik düzenlenen meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme kurslarından 18 Bakıcı Anne Kursu mezunları, Şişli Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı. Toplumda kadınların aktif işgücü piyasasına katılımını sağlamak, işsiz genç kız ve ev kadınlarına yeni bir istihdam olanağı yaratmak amacıyla Haziran 2006 tarihinde uygulanmaya başlanan eğitim kursları Şişli Belediyesi’nin desteği ve Akademi Dadı Eğitim Merkezi’nin ortaklığıyla gerçekleşiyor.

 2. ve 3. dönem mezunlarını veren kurs programından mezun olan 26 genç dadıya ve İŞKUR İşsizlik sigortası kapsamındaki bakıcı anne kursundan mezun olan 18 bakıcı anneye, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu ve Türkiye İş Kurumu İl müdürü Muammer Coşkun tarafından sertifikaları dağıtıldı. Üç aylık eğitimin son ayında anaokulu ve kreşlerde staj yapan kursiyerlere, mezuniyet sonrasında iş bulunuyor. Proje kapsamında bugüne kadar 1 yılda 40 mezun verildi.
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.