Şişli Belediye Meclisi Şubat ayı 2. Birleşimi

Şişli Belediye Meclisi Şubat ayı 2. Birleşimi

Meclis çok hareketliydi..!

Şişli Belediye Meclisi 2017 Şubat ayı 2. birleşimi 10 Şubat Cuma Günü saat 10:30 civarı başladı.
Toplantıya Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Başkanlık etti. Gelemeyen üyelerin izinli sayıldığı toplantıda, teklif ve önergelerin oylanmasına geçilmeden önce Şefika Keskin söz hakkı isteyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk Kadınının yeri ve önemini anlatan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. 
Önerge ve teklif oylamasında Nişantaşı spor klübünün kira bedellerinin ve her türlü masraflarının karşılanması hususunda ki önergeye CHP grup sözcüsü Muharrem Çatalkaya görüş bildirerek " Sadece Nişantaşı Spor Kulübü değil, Şişli'deki tüm amatör spor kulüpleri faydalanmalıdır." diyerek önergeye eklenmesi gerektiğini beyan etti. Bunun üzerine teklif Muharrem Çatalkaya'nın eklemesi ile düzeltilerek oylandı.
Bir diğer öne çıkan konu Mahmut Şevket Paşa semtindeki 10311, 10312, 10367, 10368, 10369, 10370, 10371, 10372, 10373, 10400 numaralı parseller ile alakalı imar komisyonunun sunduğu teklif oylanırken. Ak Parti Gurubundan Adnan Yılmaz, Meclis üyelerinden bahsedilen parsellerde mülkü olanın hukuken toplantıda bulunmasının yanlış olduğunu savundu. Bu durum üzerine uzunca bir süre hukuki süreç tartışıldıktan sonra, bahsedilen parsellerde mülkiyeti bulunan Orhan Beğenmiş, meclis dışına çıkartıldı. Bu süreçte Meclise 2 dakika ara verildi.
Verilen aranın ardından aynı teklif tekrar oylamaya sunuldu.
Gündemiyle oldukça hareketli geçen Meclis Toplantısında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye Kredi alımı ve bu bütçeyi yönetme hususunda yetki verilmesi teklifinde söz isteyen Osman Gürbüz, " Sayın Başkan 4 yıldır istediğiniz bütçeleri hep veriyoruz, ama sizin ağzınızdan sadece borcumuz çok, paramız yok sözleri çıkıyor. Çalışan ve üreten Belediyelerde bu sorunun olması çok normal, lakin siz hiçbir şey yapmadığınız halde bu paraları istiyorsunuz bu paralar nereye gidiyor " şeklinde soru yöneltti. Bir anda buz kesen Meclis salonunda Muharrem Çatalkaya söz istedi ve teklifin gerekliliğini anlatan bir açıklama ile soru yönelten Osman Gürbüz ve tüm üyelerin bilgisine açıklama okudu. 
Şişli'de gerçekleştirdikleri faaliyetler ve projeler ile ilgili konuşma yapan Hayri İnönü, Mart ayında tekrar toplanılması üzere Meclis toplantısını kapattı. 

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum