Sınırda olağanüstü önlemler

Sınırda olağanüstü önlemler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ‘güvenlik bölgesi' ilan ettiği ve PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı operasyonlar sürdüğü Şırnak ve çevresinde operasyon yoğun olarak sürerken, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

 
Ümit KOZAN- Ramazan İMRAĞ'ın haberi 

Stratejik bölgelerin tutulduğu bölgede arttırılan kontrol noktalarında insanlar ve araçlar didik didik aranıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı ‘Balyoz operasyonu’ Şırnak'ın Cudi, Gabar Dağları ile Bestler Dereler bölgesinde sürerken, Genelkurmay Başkanlığı'nın Şırnak’ın İdil İlçesi'nden Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'ne kadar güvenli bölge ilan ettiği yaklaşık 300 kilometrelik bölgede güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Kuzey Irak'a yapılacak olası sınır ötesi operasyonu kapsamında teröristlerin geçiş güzergâhları tutulurken Mehmetçik, stratejik noktaları tuttu.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'na bağlı birlikler, bölgenin hakim tepelerine yeni tank ve toplar yerleştirdi. Kuzey Irak sınırında oluşturulan mevzilere de yeni askerler sevkediliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın ‘güvenli bölge' ilan ettiği alanlarda yeni kontrol noktaları kurulurken, buralardan geçen kişi ve araçlar günün 24 saati didik didik aranıyor. Mehmetçikler, askeri konvoyların geçiş güzergâhında sık sık mayın taraması yaparken, havadan helikopterlerinde destek veriyor.

Karayolları ekipleri de Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri mayını patlatması sonucu Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen’in şehit olduğu 5 askerinde yaralandığı saldırının ardından bölgedeki yolları asfalt dökerek onarıyor.

Bu arada ‘güvenlik bölgesi' ilan edilen alanların belirli kesimlerine gazetecilerin girmesine izin verilmiyor. Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi Damlarca Köyü yakınlarındaki kontrol noktasına gelen gazetecilere kimlik kontrolü yapıldıktan sonra daha ileriye geçmelerine izin verilmedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.