'Sınır ötesi operasyonda ısrarcıyız'

'Sınır ötesi operasyonda ısrarcıyız'

Org. Büyükanıt, kısa zamanda siyasi iktidarla 3 önemli toplantı yaptıklarını hatırlattı, 'sınır ötesinde ısrarcı olduklarını' yineledi. Büyükanıt, siyasi hedef belirlenmesini istedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Büyükanıt'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Biz terörle mücadeleyi legal zeminde yapmaya çalışıyoruz. Terörle mücadele zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Son kabul edilen kanun bize sadece aracın görünen kısmını aramamıza müsade ediyor. Bu da bizim mücadelemizi güçleştiriyor.

Erzincan-Çağlayan'da durdurulan bir kamyon aranmak istendi. ve teröristler ateş etmeye başladı. Eğer teröristler panikleyip ateş etmeseler arı kovanı arasındaki teröristleri bulmamız mümkün değildi. Burada olduğu gibi Haziran ayında kabul edilen yeni kanunh gereği durdurulan araçta gizli yeri arayamıyorsunuz. Bu da bizi zor durumda bırakıyor.

Kısa zaman içerisinde siyasi iktidarla 3 önemli toplantı yaptık. Bu toplantıdan önce sınır ötesi operasyon yapılmasının gerektiğini söylemiştik. Fayda sağlar mı evet sağlar. Biz sınır ötesi operasyonun fayda sağlayacağı konusunda ısrarcıyız. Sınır ötesi operasyonun siyasi hedefi vardır. Sınır hedefi için siyasi hedefi bilmemiz gerekir. Sınır mötesi operasyonmda askeri hedef siyasi hedefin altında kalmaktadır. Elde edilen amaç belli olursa o zaman askeriyede buna göre hzıorlığını yapar. Varsayımı ne kadar iyi saptadıysanız hedefe varmanız o kadar kolay olur.

Şu anda bazı planlamalar üzerinde çalışılıyor. Kuzey Irak'a girip PKK'yı bitiririz diyemeyiz ama darbe vururuz."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.