Simitçi, Şişli Belediyesi ile Şişlili vatandaşları karşı karşıya getirdi!

Simitçi, Şişli Belediyesi ile Şişlili vatandaşları karşı karşıya getirdi!

Muammer Keskin ‘seyyar için bana kimse gelmesin’ derken, CHP Şişli Meclis Üyesi Erol Beyaztaş simitçiyi şikâyet ederken, Şişlili vatandaşlar ise, ‘belediye simitçi ile uğraşacağına başka işlere baksın’ dedi.

KURTULUŞ HALKI, ŞİŞLİ BELEDİYESİ’Nİ PROTESTO ETTİ

Şişli Belediyesi, Kurtuluş’ta 6 yıldır seyyar simitçilik yapan Mehmet Ayışığı’nın tezgâhını alarak 180 lira da para cezası kesmişti. Bu duruma Kurtuluş sakinleri de sosyal medyadan örgütlenerek tepki gösterip protesto etmişlerdi.

sisli-kurtulus-halki-eylem-yaparak-simitcisine-sahip-cikti-amp.jpg

SİMİTÇİ, ŞİŞLİ BELEDİYESİ’Nİ ULUSAL BASINA TAŞIDI

Şişli Belediyesi’nin bu tavrı ve Kurtuluş sakinlerinin protestosu tüm ulusal medyada gündeme geldi. Kurtuluş sakinleri tezgâhı elinden alınan ve semt ile özdeşleşmiş seyyar simitçiyle birlikte simit satarak Şişli Belediyesi’ni protesto ettiler. Bu protestolar da, Şişli Belediyesi'ni ulusal basına taşıdı. 

KESKİN: “SEYYAR İÇİN BANA KİMSE GELMESİN”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli’de seyyarlara karşı net bir tavır sergileyerek, meclis toplantısında ‘seyyar için kimse bana kimse gelmesin’ demişti.

SİMİTÇİYİ EROL BEYAZTAŞ’IN ŞİKÂYET ETTİĞİ İDDİA EDİLİYOR  

Kurtuluş semti ile özdeşleşen 6 yıldır da Kurtuluş’ta seyyar simit satan Mehmet Ayışı’nı Şişli Belediyesi Zabıtası’na şikâyet edenin Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Erol Beyaztaş’ın olduğu iddia ediliyor.

Kurtuluş sakinleri de 50 kişiyle birlikte seyyar simitçiyle simit satarken, diğer semt sakinleri de evlerinin camlarından protestoya destek verdiler.

sisli-kurtulus-halki-eylem-yaparak-simitcisine-sahip-cikti2.jpg

“KAHVALTIMI ONUN GEÇECEĞİ SAATE GÖRE AYARLIYORUM”

Ayışığı’nın mahallenin sembol yüzlerinden biri olduğunu belirten Sebat Aksoy; Mehmet Bey özellikle pandemi döneminde benim gibi evinde yalnız olan insanlara bir ses oldu. Onun kendine has seslenişini duyunca mutlu oluyorum. Onun geçeceği saatlere göre kahvaltımı yapıyorum” cümlelerini gözleri dolarak sarf ediyor.

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ BAŞKA KONULARLA İLGİLENSİN”

Tania Taşçıoğlu Baykal da seyyar satıcılığın mahalle kültürünün bir parçası olduğuna vurgu yapıyor. “Kurtuluş çok gürültülü bir semt. Araba, motor, inşaat sesi hiç durmuyor. Evet, bunlar gürültü. Ama bir seyyar satıcının çıplak sesiyle bağırmasını gürültüden saymak komik geliyor” diyerek Şişli Belediye’nin farklı konularla ilgilenmesi gerektiğini söylüyor.

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ BU UYGULAMASINDAN GERİ ADIM ATSIN”

Belediye’nin uygulamasından geri adım atmasını talep ettiklerini belirten Gülay Soylu, sadece Ayışığı’nın değil, onun gibi ekmeğini seyyar satıcılıktan kazananların rahat bırakılmasını istiyor. O da diğer mahalle sakinleri gibi Şişli Belediye’nin bu konuda kalıcı bir çözüm üretmesini bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.