Sigortam’birden Kasko Sigorta Fırsatları

Sigortam’birden Kasko Sigorta Fırsatları

Sigortam’birden Kasko Sigorta Fırsatları

Sigortam’birden Kasko Sigorta Fırsatları

Trafikte yaşayabileceğiniz kazalar ve bunların ardından oluşacak maddi hasarlar sadece sizin değil karşı tarafında ya da bulunan ortamdan da kaynaklanabilir. Kaza sonrası ortaya çıkan hasarların giderleri kasgonuzun bulunmadığı durumda çok daha ağır maliyetleri sebebiyet verebilir.

Yaşanan kazalarda meydana gelen durum araç hasarlıdır ve bu hasarlar araçların değerini büyük ölçüde etki eder. Araç kasko hesapla sigortası aracınızın başına gelecek herhangi kaza çalınma yanma gibi farklı durumlarda yaşayacağını maddi kayıpları güvence altına alır.

Ayrıca, kasko sigortası yapmak zorunlu değildir.

Fakat araç kasko kapsamında olduğunda herhangi yaşayacağınız olumsuz bir riski li durumda aracınızın en azından maddi olarak garanti altına almış olursunuz.

Kasko Sigortası Nedir?

Geniş kapsamda, kasko hesaplama sigortası isteğe bağlı olarak aracın çarpma çarpışma yanma çalınan gibi hallerde koruma altına alan bir sigorta çeşididir.

Kasko sigortası trafik sigortasının aksine kaza gerçekleştiği anda araç kasko fiyatları farklı olup oluşan hasarları hızlı bir şekilde karşılar.

İster iki aracın karışmış olduğu bir hasar bulunsun isterse aracın bir başına yapmış olduğu kazalar olsun poliçenin kapsadığı teminatlar içinde sigorta şirketinin hasar tazminatlarını vakit geçirmeden karşılar.

Kasko Sigortası Neleri Kapsar?

Genel kapsamda, araç kasko sigorta kapsamı hasar ve tazminat olarak üç başlık altında toplanır. Kasko sigortasının kapsamı şu şekilde özetlemek mümkündür.

Normal hız seviyesinde seyreden aracın bir yaya da bir engele çarpmış olması durumunda devrilmesi yuvarlanması gibi olaylar meydana geldiğinde bu kapsama girer.

Bunun haricinde araç kasko sahibinin elinde olmayan sebeplerden kaynaklı ve kötü niyetli üçüncü kişiler tarafından şaşırt olması sonucunda oluşan kazalar da bu kapsamda değerlendirilir.

Aracınızın yanması araçta meydana gelen ya da kötü niyeti olan üçüncü kişiler tarafından çıkarılmış olan yangınlarda teminat altına alınır. Kasko sigortasını yapı bakımından dar kasko geniş kasko ve tam kasko olarak dört grupta incelenir.

Dar kasko fiyat al kapsamında bu maddeleri çarpma çarpılma çalma yangın ya da çalmaya teşebbüs gibi birkaç husus yer alırken tam kasko ise hepsini kapsar. Tam kasko ise aracın donanımında yer alan aksesuarları koruma altına alır.

Kasko Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Ne Demektir?

Kaza yapmadığınız her sene için yüzde on artış ile maksimum yüzde atmışa kadar indirim fırsatından yararlanabilirsiniz. Hasarsızlık indirim haklarına sigorta şirketiniz değiştirmeniz halinde dahi korunmaya devam eder.

Ayrıca, kasko fiyatları poliçeniz de kullandığınız zaman hasar dosya adetine bakılarak indirim fırsatları her sigorta şirketinde çeşitli olacak şekilde kademeli olarak düşürülmeye devam eder.

Bu kapsamda; araç kargo fiyatları kaza anında kusurlu siz olarak belirlenmiş olursanız karşı tarafın hasarını ilk önce trafik sigortası limitleri tarafından karşılanır.

Ayrıca, kasko teklifi al eğer trafik sigortasının karşıladığı 36.000 TL üzerinde bir hasar gerçekleşmiş ise poliçeniz de bulunan ihtiyari mali mesuliyet limitleri dahili içinde karşı tarafın hasarı karşılanmış olur. Kaza olması durumunda araç kasko teklifi Sigortambir'den alınır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.