Sezer'in karar verme süresi doldu

Sezer'in karar verme süresi doldu

Cumhurbaşkanı Sezer, daha önce veto ettiği ve aynen kabul edilen Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik Anayasa değişikliği konusundaki kararını bugün açıklayacak.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik Anayasa değişikliği konusunda Sezer kararını bugün açıklayacak. Sezer'in, Anayasa değişikliğini ikinci defa veto etmesi halinde Anayasal tartışmalar yeniden başlayacak. Sezer'in Anayasa değişikliği referanduma götürmesi halinde ise seçimlerin ardından referandum sandığı kurulacak. Sezer'in Anayasa değişikliğini onaylaması halinde ise 22 Temmuz seçimlerinin ardından cumhurbaşkanı seçimi yapılacak.

15 GÜNÜ KULLANDI

Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik Anayasa değişikliği Meclis'te ikinci defa kabul edilmesine rağmen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 15 gün bekletildi. Sezer Anayasa'nın kendisine tanıdığı 15 günlük süreyi sonuna kadar kullandı.

GÖREV SÜRESİNİ UZATTI

Sezer, Anayasa değişikliğini ikinci 15 gün bekleterek Köşk'teki görev süresini uzatmış oldu. Sezer, cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik Anayasa değişikliğini ikinci defa veto ederse veya referanduma götürürse kendi görev süresinin en az 3 ay daha uzatmış olacak. Sezer'in Anayasa değişikliğini referanduma götürmesi halinde 45 gün içinde referandum yapılacak. Referandumda çıkacak sonuçların ardından en kısa sürede cumhurbaşkanının seçimi için halka gidilecek. Bu sürenin ise en az 3 ay süreceğine dikkat çekiliyor. Sezer, yeni cumhurbaşkanı seçilene kadar Çankaya'da oturmaya devam edecek.

Başbakan Erdoğan ile olağan görüşme

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı kabul etti. Başbakan Erdoğan, haftalık olağan görüşme için saat 15. 30'da Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı. Köşkteki görüşme, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Yenişafak



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.