Seni seviyorum demek!..

(Hani bir söz vardı ya!..) Birine, ‘seni seviyorum’ demek!..

‘Seni seviyorum’ demek; tüm duygulardan emin olunduktan sonra genellikle karşı cinse ifade edilen, güzel duyguların ve arzuların ruhumuzdaki etkiye ve sıkıştırmalara yanıt olarak göstermiş olduğu, fiziksel bir tepkimedir.

Seni seviyorum, cümlesi öyle kutsal öyle değerli bir hitaptır ki bu sözcükleri birinin gözlerine bakarak ‘genelde ilk’ söylediğinizde; yalan ise burnunuz; doğru ise yanaklarınız kızarır.

Seni seviyorum cümlesindeki ‘s’ harflerini yüz yüze bakacak şekilde yan yana koyarsanız,  bir masanın üstünde dik duran bir kalbi sembolize eder.

Seni seviyorum sözcükleri diğer kelimelere nazaran yan yana söylenmesi zor sözcüklerdir; çünkü seni seviyorum derken dilimizi biraz peltekleştirmemiz gerekmektedir. Söylenildiği her dilde sanki biraz pelteklik ve sanki biraz ‘s’ özürlülüğü varmış gibi gelir kulağa...

Ben de seni kelimeleri dilimizde sadece seni seviyorum cümlesinden sonra söylenildiğinde küfür anlamına gelmez…  Tek başına hiçbir anlam ifade etmeyen ben de seni kısa cümlesi, sadece seni seviyorum’ dan sonra mantıklı bir anlam ifade eder.

Seni seviyorum cümlesi, duygusal bir bağ ile bağlanılmış olan karşı cinse karşı ifade edileceği şeklinde zihnimizde kalıplaşmış olsa bile: diğer aile bireyleri ve yakın dostlara karşı da ifade edildiğinde; söylenilen kişi ile söyleyen arasında tatlı bir tebessüm ve hoşnutluğa delalet eder.

Seni seviyorum cümlesi, herkes tarafından ve her zaman kullanılamaz, çok söylendiğinde yalan sanılır; doğruluğundan şüphe duyulur, az söylendiğinde ise çok kıymetli olur.

Dudaklar en çok bu cümle söylendiği zaman ileri doğru uzatılıp öpücük şeklini alır. Sanki dudaklar bilinçli bir şekilde söylenileni öpüyormuş gibi olur.

Gerçek anlamını sadece gerçekten sevdiğiniz kişiye, söylediğiniz zaman verir. Diğer zamirlerin hiçbiri ile kullanımında gerçek anlamını vermez ve anlam değişir.

Dilimizde her zaman söylenilen kişi tarafından doğruluğundan şüphe edilen tek cümledir; ama her ne kadar kuşkuyla karşılansa da yeniden duyulması yeğlenir.

Seni seviyorum sözcükleri; birinin gözlerinin içine bakarak söylenilebilen en kolay yalan cümlelerinden biridir ve bu özelliğiyle de’ yalan konuşanlar gözlerini kaçırırlar,’ savını bir kez daha çürütmektedir.

Sorumluluk seviyesi en yüksek sözler arasındadır ve söylenildikten sonra söylenilenin her türlü yükümlülüğünü kabul etmeyi taahhüt etmek anlamına da gelmektedir. Kişi bu sözü gerçekten inanarak söylüyorsa eğer o zaman, söylediği kişinin sorumluluğunu almayı; ona ait olmayı ve onun da kendisine ait olmasını ister ve bunu duygularıyla da taahhüt eder.

Kökeni Türkçe bir kelimedir ve sevgi sözcüğünden türetilmiştir, bu sözcük bir kişiye karşı sevme duygusunun süreklilik arz ettiğini ifade etmek için seni seviyorum şeklinde söz öbeği olarak karşımıza çıkar.

Bu söz her dile getirildiğinde söylenmez ve zamanının gelmesinin beklenmesini gerektirir. Zamanı gelmeden evvel söylenirse, söylenilen kişi tarafından güvensizlik uyandırdığı gibi söyleyeni de yalancılıkla zan altında bırakır…

Seni seviyorum sözü: hiçbir zaman modası geçmeyen; eskimeyen, nesiller boyunca kullanıldığı halde tazeliğini koruyan ve de kullanılacak olan bir cümle olmasıyla da birlikte, Türkçemizdeki hiç unutulmayan sözler arasında yerini almıştır.

Örneksiz nakış gibi alternatifi olmayan bir cümle olarak da yine benzersiz bir güzelliğe sahiptir.

Hiçbir zaman yanıtsız bırakılmayan bu hitabı; tüm zamanlarınızda ve tüm samimiyetinizle gerçekten sevdiklerinize söylemeniz dileğiyle… !denizbatu!

 

 

 


Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.