Şemdinli'de Son Durum

Şemdinli'de Son Durum

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı mütalaada, talebin kabul edilmesini istedi.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Halil İbrahim Selçik, Şemdinli Davası sanıkları avukatlarının Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı ve üye hakimlerinin reddine yönelik talebi üzerine hazırladığı mütalaada, talebin kabul edilmesini istedi.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Umut Kitabevi'nin bombalanması olayına karıştıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan Astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz ve Veysel Ateş'in avukatları, davanın yürütüldüğü Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ile üye hakimlerinin reddini talep etti.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanacak olan taleple ilgili Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından 4. Ağır Mahkemesinde görevlendirilen Savcı Halil İbrahim Selçik de mütalaasını tamamladı.

Selçik, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu mütalaasında, sanık avukatlarının Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üyelerinin reddine yönelik talebinin kabul edilmesini istedi.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekli incelemenin ardından taleple ilgili kararını açıklayacak.

DAVA YARGITAYDA BOZULMUŞTU

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili Van 3. Ağır Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanıklar Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında,''adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs'' suçlarından 39 yıl, 5 ay, 10'ar gün hapis cezası verilmişti.

Sanık avukatlarının Van 3. Ağır Ceza Mahkamesinin kararına itirazı üzerine temyiz incelemesini 16 Mayısta tamamlayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'i ''Adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs'' suçlarından 39 yıl 5 ay 10'ar gün hapse mahkum eden kararının, usul yönünden bozulmasını kararlaştırmıştı.

Dava, 13 Haziran 2007 tarihinde yeniden Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanmış, mahkeme heyeti de sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı 11 Temmuza ertelemişti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.