Şehitler gözyaşları ile uğurlandı

Şehitler gözyaşları ile uğurlandı

Siirt-Şirvan kara yolunda terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan 4 asker için cenaze töreni düzenlendi. Şehit yakınlarının gözyaşları yürekleri yaktı.

Siirt-Şirvan kara yolunda terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan 4 asker için cenaze töreni düzenlendi. Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkanı Mervan Gül'ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan 3. Komando Tugay Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Mustafa Özkan, vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için canlarını hiçe sayarak Siirt-Şirvan kara yolunda yol kontrol ve arama sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen mayının patlaması sonucu 4 askerin şehit olduğunu söyledi. Bu olayın bölücü terör örgütünün kanlı vahşetten başka bir şey istemediğini, özgürlük, barış ve insan hakları gibi söylemleri, hain emellerine ulaşmak için birer araç olarak kullandığını ortaya koyduğunu belirten Kurmay Binbaşı Özkan, şöyle dedi: ''Bu olay, terörün, teröristlerin ve yandaşlarının gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığına göz diken hainlere karşı bu yıl bahar aylarında başlatılan kararlı ve inançlı operasyonlar ile bölücü terör örgütüne darbe üzerine darbe vurulmaktadır. Karşısında yüce Türk milletinin kahraman evlatlarını bulan ve her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayan bölücü terör örgütü, önümüzdeki günlerde bu aziz milletin bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü bir kez daha görecektir. Asırlardır sürüp gelen milli varlığımızı devam ettirme mücadelesinde vatan, millet, bayrak ve hürriyet uğruna yiğitlerimizi şehit verdik. Daha nice şehitler versek de vatanımızın bölünmesine asla izin vermeyeceğiz.'' Konuşmanın ardından İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in okuduğu duanın ardından şehit cenazeleri memleketlerine uğurlandı. Şehit cenazelerinin uğurlanması sırasında çok sayıda vatandaş, PKK aleyhinde sloganlar attı.

UZ.ÇAVUŞ SERBÜLENT YALÇINTAŞ KIRIKKALE'YE

Siirt-Şirvan kara yolunda teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serbülent Yalçın'ın cenazesi, Batman'dan uçakla Kırıkkale'ye uğurlandı. Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından kara yoluyla Batman'a getirilen şehit Yalçın'ın cenazesi, Batman Havaalanı'nda düzenlenen törenle, memleketi Kırıkkale'ye uğurlandı.

Törene, Vali Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Şehit Yalçın'ın cenazesi uçakla Ankara'ya oradan da memleketi olan Kırıkkale'ye gönderildi.

SERBÜLENT YALÇINTAŞIN TAYİNİ ÇIKMIŞTI

Şehit jandarma uzman çavuş Serbülent Yalçıntaş'ın Kırıkkale'deki baba evinde yas var. Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde yaşayan baba Ali ve anne Meliha Yalçıntaş, çocuklarının şehit olduğu haberini gece öğrendiklerini bildirdiler. Çocuklarının şehit olması üzerine Yalçıntaş'ın yakınları eve gelerek aileyi teskin etmeye çalıştı. Şehit Yalçıntaş'ın üniversitede okuyan kız kardeşi Yasemin Yalçıntaş ağabeyinin evlilik resmini göğsüne basarak, ''Biricik ağabeyim seni izine bekliyorduk sen nereye gittin bizi bıraktın'' şeklinde ağıt yaktı.

Anne Meliha Yalçıntaş ise oğlunun şehit olduğuna inanmak istemediğini ve her an kapıdan içeri girmesini beklediğini söyledi. Şehit Yalçıntaş'ın Malatya'da kendisi gibi uzman çavuş olarak görev yapan ağabeyisi Güngör Yalçıntaş da annesine sarılarak teskin etmeye çalıştı. Bu arada, şehit uzman çavuş Serbülent Yalçıntaş'ın tayininin Yozgat'a çıktığı ve 29 Haziranda Kırıkkale'ye izne geleceği ve izin bitiminin ardından yeni yerinde görevine başlayacağı öğrenildi. Şehit Yalçıntaş'ın 4 yıllık evli olduğu ve eşiyle birlikte Silvan'da yaşadığı bildirildi. Şehit Yalçıntaş'ın cenazesinin ailesinin isteği üzerine yarın doğum yeri olan Balışeyh ilçesine bağlı Koçubaba beldesinde toprağa verileceği kaydedildi.

KIDEMLİ ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ MUSTAFA KÖMÜRCÜ'NÜN AĞABEYİ DE ASTSUBAY OLARAK GÖREV YAPTI

Bir diğer şehit jandarma kıdemli astsubay üstçavuş Mustafa Kömürcü'nün (27) baba evinde yas var. Hürriyet Mahallesi Kurdini Caddesi üzerinde bulunan baba evine gelen İslahiye Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Uludağ, Emniyet Müdürü Kadir Durmuş ve jandarma yetkilileri, şehit ailesine baş sağlığı diledi. Şehit dedesi Mustafa Kömürcü (70), baş sağlığı ziyaretinde, ''Ağlamayacağım. O cennette bizleri bekleyecek, vatan sağ olsun'' dedi.

2 kız çocuğu bulunan şehit Mustafa Kömürcü'nün parkinson hastası annesi Fatma Kömürcü ise şehit haberini aldıktan sonra sakinleştirici ilaçlar ile teskin edilmeye çalışılıyor. Sürekli fenalaştığı belirtilen Fatma Kömürcü'ye eve gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Güçlükle ayakta durabilen ağabey Mehmet Kömürcü'nün ise sadece 'vatan sağ olsun' diyebildiği gözlendi. Kömürcü ailesinin en küçük çocuğu olan şehit Mustafa Kömürcü'nün bir ağabeyinin Sivas'ta astsubay, bir ağabeyinin ise Ordu'da astsubay olarak görev yaptığı belirtildi. Şehit Mustafa Kömürcü'nün cenazesi, yarın İslahiye'de yapılacak törenin ardından, İslahiye Şehitliğine defnedilecek.

'SON KONUŞMAMIZDA AYAKKABI İSTEMİŞTİ'

Siirt-Şirvan kara yolundaki hain saldırıda şehit olan 4 askerden Jandarma Komando Er Tolga Kargıoğlu'nun Adana'daki evinde de büyük hüzün yaşanıyor. Tolga Kargıoğlu'nun şehit olduğunu öğrenen yakınları, arkadaşları ve bölgede görev yapan güvenlik görevlileri, Toros Mahallesi 96 Sokak'taki evine taziye ziyaretinde bulunuyorlar. Baba Cihangir Kargıoğlu, taziyeleri kabul ederken, anne Zehra Kargıoğlu da oğlunun yasını tutuyordu. Cihangir Kargıoğlu, oğluyla sürekli telefonda görüştüklerini ifade ederek, ''Sabah da annesiyle konuşmuş, 'Anne, babam bana çok güzel bir ayakkabı alsın' demiş. Yakınlarda yeni bir ayakkabı mağazası açılmıştı. Sonra bana da telefon etti. Ben de 'Yeter ki sen bitir gel askerliği, alırız oğlum' dedim'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından akşam yürüyüşe çıktığını ifade eden Cihangir Kargıoğlu, ''Her gün haberleri kaçırmazdım. Ama akşam hiç dinlemedim. Bir süre sonra bir baktım ki bütün akrabalar toplanıp bize geldi. Ben zaten hemen anladım'' diyerek, gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşları da şehit er Kargıoğlu ile sürekli telefonda görüştüklerini, kendilerine rahatının yerinde olduğunu söylediğini ifade ederek, askerden önce yaş pasta imalatında çalıştığını, bitirdiğinde babasının evini satıp, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ona bir iş yeri açmayı planladığını söylediler. Şehit Kargıoğlu'nun cenazesinin, yarın memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Durmuşsofular köyünde toprağa verileceği öğrenildi

MAYIN PATLAMASIYLA İLGİLİ 18 KİŞİ GÖZALTINDA

Siirt Valiliği, Siirt-Şirvan kara yolunda teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu 4 askerin şehit olduğu olayla ilgili 18 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''7 Haziran 2007 günü saat 20.00 sıralarında Siirt-Şirvan kara yolu üzerinde patlayıcı madde döşemek suretiyle 4 güvenlik görevlisinin şehit olmasına, 4 güvenlik görevlisinin de yaralanmasına neden olan olayla ilgili olarak 18 kişi gözaltına alınmış olup soruşturma halen devam etmektedir.'' (



AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.