Şehit Yarbay Gülova'ya son görev

Şehit Yarbay Gülova'ya son görev

Şırnak' Güçlükonak'ta şehit olan Yarbay Melih Gülova, TBMM Başkanı Arınç ve eski Genelkurmay Başkanı Org. Özkök'ün de katıldığı cenaze töreni sonrasında toprağa verildi.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin döşediği uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova'nın naaşı, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün de katıldığı cenaze töreni sonrasında toprağa verildi.

Cenaze töreni öncesinde Manisalılar ev ve iş yerlerine Türk bayrakları astı. Bazı iş yerlerinde ise ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' yazısının altına Şehit Yarbay Gülova'nın resimleri asıldı. Cenaze töreni öncesinde bazı vatandaşlar, araçlardan hoparlörle ''Şehidine sahip çık, ev ve iş yerlerini bayrakla donatarak tepkini göster'' çağrısında bulundu. -

CENAZE TÖRENİ-

Manisa Devlet Hastanesi morgundan askerlerin aldığı Şehit Yarbay Gülova'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı Hatuniye Camisi'ne getirildi. Çok sayıda vatandaş, cenaze cami avlusuna getirilirken ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' sloganları atarak alkışlarla cenazeyi karşıladı. Törene Arınç ve Özkök'ün yanı sıra, çok sayıda askeri yetkili ve binlerce vatandaş katıldı. Törene katılmak üzere alana gelen askerleri alkışlayan kalabalık, alana giren TBMM Başkanı Arınç'a tepki gösterdi. Kalabalık bir süre de hükümet aleyhine sloganlar attı. Vatandaşların ellerinde ''Şehit Oluruz Vatanımızı Satmayız'' şeklinde pankartlar taşıdıkları gözlendi.

DOÇENT EŞİN GÖZYAŞLARI

Şehit yarbayın Celal Bayar Üniversitesinde yardımcı doçent olan eşi Asena Gülova'nın ayakta güçlükle durabildiği ve gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Şehit yarbayın fotoğrafına sarılan akrabaları da gözyaşlarını tutamadı. Hatuniye Camisi'nde öğlen namazını müteakiben Manisa Müftüsü Namık Hisar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan Şehit Yarbay Gülova'nın naaşı, top arabasına konuldu. Naaşın caminin önünden konvoy eşliğinde tören kıtasıyla hareketi sırasında, yol kenarında ve evlerinin balkonlarında bulunan çok sayıda vatandaş, alkışlarla tabuta çiçekler attı. Konvoya eşlik eden Bülent Arınç, naaşın cenaze aracının konulmasının ardından alandan ayrıldı. Şehit yarbayın naaşı konvoy eşliğinde Manisa Şehitliği'ne götürüldü. Şehit Yarbay Gülova'nın naaşı, burada toprağa verildi. -

VATANDAŞLARDAN PKK'YA TEPKİ-

Top arabasından cenaze aracına konulduktan sonra Manisa Alaybey Şehitliğine hareket eden aracın arkasından yürüyen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' sloganları atan vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi, Mehmet Caddesi'ni takiben Manisa Turgutlu karayolu üzerindeki Alaybey Şehitliği'ne kadar yürüdü. Terör örgütü PKK'nın lanetlendiği yürüyüşe, yol üzerindeki iş yerlerinden ve balkonlardan vatandaşlar destek verdi.

ARINÇ'IN ARACI EMNİYET MÜDÜRÜ'NE ÇARPTI

Öte yandan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın tören alanından ayrılması esnasında, Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Fikri Özsoy'a Arınç'ın koruma aracı çarptı. Yere düşen Özsoy, bir süre sonra yeniden görevinin başına döndü.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.