Şehit haberleri halkı sokağa döktü

Şehit haberleri halkı sokağa döktü

Tunceli'deki terör saldırısında arkadaşlarının şehit olduğu haberini alan İzmirli vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sokağa dökülüp, teröre lanet yağdırdı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan 7 askerden İzmirli olan İlhan Sağlam ve Erdem Erkaçtı'nın evlerine ateş düştü.

Teröristlerin el bombalı ve silahlı saldırısında şehit olan 21 yaşındaki 86/3 tertip İlhan Sağlam'ın terhisine 4 ay 15 gün kaldığı öğrenildi. Sağlam'ın şehit olmadan 1 gece önce ağabeyi Mustafa Sağlam ile telefonla konuştuğu, evini ve kendilerini çok özlediğini, neşesinin yerinde olduğunu söylediği ifade edildi. Kemalpaşa'da elektrikçilik yapan İlhan Sağlam'ın çevresinde çok sevilen bir genç olduğu belirtildi. Şehit erin babası İsrafil Sağlam ile annesi Kısmet Sağlam'a ise acı haber verilemedi.

Aile, anne ve babaya acılı haberi vermek için askeriyeden heyet ve doktorların gelmesini beklediklerini kaydetti. Şehit erin cenazesi bugün Kemalpaşa'da toprağa verilecek.

Saldırıda şehit olan Erdem Erkaçtı'nın ikizi olan Erden Erkaçtı'nın da aynı karakolda askerlik yaptığı öğrenildi. Şehit askerin ikizi Erden Erkaçtı'nın saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi. İkizlerin Bayındır ilçesindeki evinde de yas hakim. Oğullarını 3 ay önce askere gönderen Turgut ve Nazan Erkaçtı çifti, aldıkları haberle adeta yıkıldı. Oğlunun şehit olduğu haberine dayanamayan baba Turgut Erkaçtı, Bayındır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Nazan Erkaçtı, 'Sabah aradım, 'uyuyor' dediler.

Son kez bile sesini duyamadım. Ben onları ellerimle besledim, büyüttüm. Onlar benim canlarımdı. Tek tesellim, bir evladımın sağ kurtulması. Artık bu terör belası bitsin. Başka annelerin de ocağına ateş düşmesin' diye konuştu.

Oto tamirciliği yaptığı öğrenilen Erdem Erkaçtı'nın şehit olduğu haberini alan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sokağa dökülüp, teröre lanet yağdırdı. Erkaçtı'nın cenazesinin de memleketi Bayındır'da toprağa verileceği bildirildi.

(Star)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.