Şehit erin nişanlısına son mektubu

Şehit erin nişanlısına son mektubu

Gümüşhane'de, terör örgütü PKK üyelerinin açtığı ateş sonucu şehit olan er Basri Aslan'ın Denizli'deki nişanlısına yazdığı mektupta adeta başına geleceğini haber verir gibiydi.

Gümüşhane'de, terör örgütü PKK üyelerinin açtığı ateş sonucu şehit olan er Basri Aslan'ın nişanlısına yazdığı bir mektupta, ''Olur ya bir çatışmada şehit olursam arkamdan sakın yas tutma'' diye vasiyette bulunduğu öğrenildi. Teskere alacağı günü beklerken, nişanlısı Basri Aslan'ın şehit olduğu haberini alan Özlem Erdoğan (17), fenalık geçirdi.

Aslan ile askere gitmeden kısa süre önce nişanlandığı öğrenilen Erdoğan, ''Böyle olacağını biliyordum'' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Bu arada Aslan'ın, bir süre önce nişanlısı Özlem Erdoğan'a gönerdiği mektupta, adeta vasiyette bulunduğu ortaya çıktı.

Aslan, ''Bir tanesine'' diye başlayan mektubunun bir bölümünde nişanlısına, şöyle seslenmiş: ''Olur ya bir çatışmada şehit olursam arkamdan sakın yas tutma. Bırak mezarımda rahat yatayım. Bedenimden komando elbisemi çıkartmayın, onlar benim gururumdur, ölünce kefenim olacak.

Başımdan mavi beremi çıkartmayın, benim şerefim olacak. Ayağımdan botlarımı çıkartmayın, onlar nice yollar aşacak, şehit olursam sırat köprüsünden onlarla geçeceğim. Elimden tüfeğimi almayın, o benim namusumdur. Yaramın kanını silmeyin, ahirette hesabı sorulacak. Göğsümdeki kör kurşunu çıkarmayın, o benim madalyam olacak. İnşallah bunlar olmazsa ben sana kavuşurum sevdiğim.''

-ŞEHİT ASLAN'IN CENAZESİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLECEK-

Bu arada Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, şehit er Basri Aslan için yarın Denizli'de askeri tören düzenleneceği, Yeni Cami'deki törenin ardından Aslan'ın cenazesinin, Çameli ilçesi Yaylapınar köyünde toprağa verileceği bildirildi. Gümüşhane merkeze bağlı Kırıklı köyü kırsalında, arazi aramasından dönen güvenlik güçlerine terör örgütü PKK üyelerinin ateş açması sonucu er Basri Aslan şehit olmuştu.

AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.