Şehit babasının ağlatan dileği...

Şehit babasının ağlatan dileği...

OĞLUNUN ÜNİFORMASIYLA TESELLİ ARADI

Giresun’un Alucra İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 29 yaşındaki Sadettin Yazıcı’nın, baba ocağı Sivas’taki evine ateş düştü. Oğlunun şehit olmasıyla yıkılan 75 yaşındaki Mehmet Yazıcı, evine taziyeye gelen Tuğgenerel Fahri Erenel’e sarılarak “Oğlumun üniformasını bana verin” diye ağladı. Şehidin eşi 25 yaşındaki Esma Yazıcı ise oğulları 4 yaşındaki Mustafa ve 2 yaşındaki Alperen'e sarılarak gözyaşı döktü.

Dün akşam şehit olan Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı’nın acı haberi, Sivas merkeze bağlı Güney Köyü'nde yaşayan ailesini perişan etti. 1.5 ay önce Bitlis’te görev yaparken Girasun’a atanan şehit Uzman Çavuş Yazıcı'nın, 15 gün önce 3 gün izin alarak eşi Esma ve çocuklarını köyüne getirip bıraktıktan sonra görev yerine döndüğü belirtildi.

Eşinin şehit olduğu haberini alınca yıkılan ve sürekli gözyaşı döken Esma Yazıcı, “Sadettin ile 2 gün önce telefonda görüştüm, iyi olduğunu söyledi. Beni ve çocukların durumunu sordu. Acı haberi sabah saat 07.00’de verdiler” diye konuştu.

7 çocuklu ailenin 5’inci çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı’nın annesi Şaziye Yazıcı ile kardeşleri de gözyaşı döktü. Acılı aile, yakınları ve köylüler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

BABA ELBİSESİNİ İSTEDİ

Oğlunun kısa bir süre önce yanına ziyarete geldiğini belirten Mehmet Yazıcı, “Böyle olacağını nasıl bilirdik” dedi.

Taziye ziyareti için köye gelen Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, acılı baba Mehmet Yazıcı'ya sarılarak acısını paylaştı. Bu sırada, “Şehidimin üniformasını mı getirdiniz” diyerek ayağa kalkan Mehmet Yazıcı, Tuğgeneral Erenel'e sarılarak, hıçkırıklara boğuldu. Baba Mehmet Yazıcı, “Oğlumun üniformasını bana verin komutanım” diye gözyaşı döktü. Tuğgeneral Erenel ve yanındaki subayların, başsağlığı ve sabır diledikleri acılı babanın yakarışları karşısnda gözlerinin dolduğu gözlendi.

Şehit Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı'nın cenazesi, yarın öğlen namazının ardından köyünde törenle toprağa verilecek.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞA HAZİN TÖREN

Giresun'un Alucra İlçesi Tepeköy Andırlı Mevkii'nde dün gece PKK’lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı’nın cenazesi bu sabah ambulansla Trabzon Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Şehit Uzman Çavuş Yazıcı için daha sonra Trabzon Askeri Gazinosu önünde tören düzenlendi. Törene Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Trabzon Vali vekili Orhan Eyöğe, Trabzon Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz, Trabzon İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Namık Somel, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALBAYIN GÖZLERİ DOLDU

Tören alanına askerlerin omuzunda getirilen Şehit Uzman Çavuş Yazıcı için önce saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz’ün gözleri doldu, sesi titredi. Türk’ün sabrının denememesi gerektiğini belirtten Kıdemli Albay Öz, şunları söyledi:

“Kahraman şehidimizin silah arkadaşlarına ve ailesini başsağlığı diliyorum. Bugün açıktan veya dolaylı olarak terör örgütünü destekleyerek onları kendi menfaatleri doğrultusunda kullananlar, geçmişte olduğu gibi, gelecekte kendilerinin de terörün hedefi haline getirebileceklerini görmezler mi? Kendi yarattıkları korkulu rüya Usame Bin Laden’in El Kaide terör örgütünü de mi görmezden gelirler?”

Kıdemli Albay Ali Öz, konuşmasında daha sonra 18 Ocak 2007 tarihinde Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Komanda Astsubay Kıdemli Çavuş Kadir Aydın için yazılan şiiri okudu. Şiirde, Aydın’ın şehit oluşunun toplumda dikkat çekmemesi hatırlatılıyor, bir gün sonra cinayete kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ise haftalarca manşette kalması konu ediliyor.

Şehit Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı'nın cenazesi daha sonra ambulansla memleketi Sivas'a gönderildi.

NASIL ŞEHİT DÜŞTÜ

Giresun’un Alucra İlçesi'ne bağlı Tepeköy'e gelen teröistler, muhtara para vererek kendilerine yiyecek almasını istedi. Parayı alan muhtar hemen jandarmaya giderek ihbarda bulundu. Bunun üzerine jandarma ekipleri, operasyon düzenlemek için PKK’lı teröristlerin muhtarla buluştuğu noktaya gitti. Ancak olay yerinde pusu kuran teröristlerin açtığı ilk ateşte Uzman Çavuş Yazıcı şehit düştü. Teröristler gece karanlığından yararlanarak izlerini kaybettirdi.

DHA/habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.