Şehit askerler son yolculuğunda

Şehit askerler son yolculuğunda

Şehit Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen'in cenazelerinde teröre lanet... Ankara ve Manisa'daki törenlerde hükümete protesto var.

Terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen'in cenazeleri bugün memleketlerinde toprağa veriliyor. Ankara ve Manisa'daki törenlerde hükümete yönelik protestolar vardı.

Manisa:

Şırnak’taki mayınlı saldırıda şehit olan Piyade Yarbay Melih Gülova’nın, Manisa’ da Hatuniye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılan vatandaşlar, PKK ve hükümeti protesto eden sloganlar attılar.

“O asker yatmadı, vatanını satmadı” sloganı atan kalabalık, törene katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı da protesto etti. Cenazeye katılanlar, “Arınç dışarı” sloganları attı.

Ankara:

Şırnak’taki saldırıda şehit olan Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu’nun cenazesi için Ankara Kocatepe Camii’nde yapılan törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay başkanı Orgeneral Büyükanıt, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP lideri Baykal, Anayasa Mahkeme Başkanı Tülay Tuğcu ve yüksek yargı mensupları katıldı.

Başbakan Erdoğan ise İstanbul’da Yatırım Danışma Konseyi toplantısında olduğu için cenaze törenine katılamadı.

Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları vatandaşlar tarafından alkışlanırken, AK Parti’li bakanlar sert tepki ile karşılaştı.

Törende hükümet üyeleri protesto edilirken, Büyükanıt içeri girdiği sırada protestolar yatıştı ve "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de törende protesto edilmedi.

İstanbul:

İki çocuk babası piyade er Hasan Güreşen'in Gaziosmanpaşa'daki evinin önünde düzenlenen törende, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Türk bayrakları ve Güreşen'in fotoğraflarıyla süslenen sokaktaki tören sırasında, şehidin yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Burada toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Güreşen'in cenazesi, daha sonra Eyüp Rami'deki işyerlerinin önüne getirildi. Büyük bir Türk bayrağının asıldığı işyerinin önündeki tören sırasındada vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Şehit erin cenazesi, Levent Camii'ne götürülmek üzere konvoy eşliğinde buradan ayrıldı.

Şırnak'ta PKK tuzağı: 3 asker şehit

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 9 Haziran'da karayoluna terör örgütü PKK üyelerince döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu 1 yarbay ile 1 binbaşı ve 1 er şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı.
Olayın ardından bölgeye çok sayıda asker sevkedilmiş, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.



CNN Türk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.