Sayın Elçin Önder; sizi hep tebrik eder, hem de sitem ederim!

Elçin Önder, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından, Şişli Belediyesi’nin hem Kültür Müdürü hem de Medya Müdürü olarak atanmıştı.

Bu atamadan dolayı nasıl sıkıntılar yaşadığını da iyi biliyorum. Bundan sonra yaşayacakları da ön görüyorum.

Onun için sizin sorumluluğunuz çok fazla Sayın Önder.

Bu atamaya vesile kim olursa olsun, sizin artık tek önderiniz, yada adını siz ne koyarsanız koyun, başarılı olmasını isteyeceğiniz tek kişi artık Sayın Muammer Keskin olmalı.

Emin olun sizin oraya gelmenize vesile olan değil, o kadar tepkiye göğüs gören Sayın Muammer Keskin’e hakkını teslim etmelisiniz.

Sayın Elçin Önder, siz Şişli’ye ilk geldiğinizde başarılı olacağınızın haberini yine ilk olarak yapan ben olmuştum.

Beni ilk organizasyonunuzda yanıltmadığınız için ilk önce size teşekkür ederim.  

Göreve gelir gelmez muhteşem bir Cumhuriyet Kutlaması organize ettiniz. Bunu yok saymak mümkün değil. Bundan sonra da Kültür ve Sanatta güzel organizasyonlara imza atacağınızdan da yine hiç şüphem yok.

Sizin bu başarılı organizasyonda baş etken olduğunuzu kabul ederim. Ama sizin ürettikleriniz icraata konulmamış olsaydı bu başarıdan da bahsedilemeyeceği bir gerçek.

Yani Sayın Önder, siz muhteşem organizasyonlar üretseniz de başınızdaki yöneticinin ufku kapalı ise sizin üreticiliğinizin hiçbir kıymeti olamazdı.

Bunu yine en iyi siz anlarsınız.

Beşiktaş Belediyesi’nde sizin istifa etmenize neden olan İsmail Ünal döneminden bunları tecrübe etmek zorunda kaldınız.

Sizin bu başarılı organizasyonun gerçekleşmesi için Sayın Muammer Keskin’in ne kadar mücadele ettiği de net bir gerçek.

Saadete gelmem gerekirse; bir iletişimci olarak bu muhteşem organizasyonun sonucunda, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in isminin yeterince gündeme gelmediğini net olarak görüyorum.

Bu durumda benim beynimde birtakım kuşkulara neden oluyor. Bunu da ifade etmez isem eksik olurdu. Bu arada sizi doğrudan da suçlamıyorum.

Bu kadar muhteşem organizasyonun karşılığında, Sayın Muammer Keskin’in hem organizasyon öncesi hem sonrası günlerce gündemde kalması gerekiyordu. Bu organizasyonun karşılığı da bunu gerektiriyordu.

Yoksa bu kadar masrafa da, sıkıntıya da gerek yoktu. Eğer bu muhteşem organizasyon gerçekleştirilmiş ise, Sayın Muammer Keskin'in karşılığını da hem siyasi hem de medyada piarını layıkıyla alması gerekirdi.

Cumhuriyet Kutlaması, Şişli’de 4 gün 4 gece yapıldı. Bu başlı başına bir piardı.  

Hemen hemen Şişli’nin tüm mahallelerinde organizasyonlar gerçekleşti.  

Etkinliğe katılan sanatçıların her birinin piar değeri birbirinden yüksekti.

Peki bu kadar üst düzey bir organizasyonun karşılığında, Muammer Keskin’in siyasi piarı üst düzeyde ve layıkıyla alamadığı da bir gerçek.

Ve yine sosyal medyada ve basında layıkıyla karşılığını alınamadığı da ortada.

Düne kadar bu tür etkinliklerin yüzde onu kadar olan organizasyonlar karşısında tüm medyada gündem yaratılırken, Muammer Keskin’in gerektiği kadar piarın gerçekleşmediğini gördüm.

İl veya İlçe dernekleri bile bir etkinlik yaparken gündemi elinde tutabiliyorken, bu organizasyonun sonunda Muammer Keskin’in günlerce konuşulması gerekiyordu.

Muammer Keskin’in ne kadar mütevazi olduğunu, bu tür konularda onun arzu ve hırsının olmadığını da biliyorum.

Ama şartlar ne olursa olsun, etkinlik için göstermiş olduğunuz enerji kadar, Muammer Keskin isminin şartlar ne olursa olsun öne çıkarılamadığını veya çıkmadığını net olarak görebiliyorum.

Böylesi bir organizasyondan sonra bir taraftan tebrik ederken diğer taraftan da sizi eleştirmemin sebebini ilerde daha iyi anlayacaksınız.

Başarılı bürokratlar üzerinden birileri, Muammer Keskin ile ilgili birtakım hesaplar yapıyor. Bu hesaplar her geçen gün daha da artacak. Bunların arasında sizde bulunuyorsunuz. Şu an bu anlaşılamayabilir. Ben sizi tanımadan size inanmış ve güvenmiş biriyim. Ama Muammer Keskin’e karşı oynanan birçok oyun ve kurguların olduğunu da net olarak biliyorum.

Muammer Keskin’in bir dostu olarak oynanmak istenen ayak oyunlarına asla izin vermeyeceğim. Sizin de izin vermemeniz için sizi eleştiriyor ve tavsiyelerde bulunuyorum. Yarınlarda sizi eleştirmemek adına da bugünden gözlemlerimi sunuyorum.

Ben Muammer Keskin’e zarar gelmemesi için, Muammer Keskin’in kendisi ile bile mücadele eden biri olarak, değil sizinle kendimle bile mücadele ederim.

Eleştirilerim ve tavsiyelerim asla sizi incitmek, kırmak adına olmadığını da bilin lütfen. Bundan sonrası için bir tavsiye ve gözlem olduğunu bilin.

Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkan aday adayı olduğu süreçten, belediye başkanı olana kadar ki süreçte, Şişli tarihinde bir devri silerek, Şişli Belediye Başkanı oldu. 

Muammer Keskin'in aday adayı olduğu süreçte birileri cesaret edip aday adayı dahi olamamışlardı. Keskin'in bu kadar başarılı olacabileceğine de inanmıyorlardı.

Muammer Keskin bu kadar başarıyı elde edince, bu sefer aday adayı dahi olamayanlar Muammer Keskin'i başarısız gösterme, itibarsızlaştırma ve yalnızlaştırarak cezalandırmaya çalışıyorlar.

Bu kadar zorlukları aşarak bu günlere gelen Muammer Keskin'in hak ettiği başarıyı, huzuru ve mutluluğu bir türlü bulamamasının arkasında bunların yattığını biliyorum.

Muammer Keskin’e yakınmış gibi görünüp birtakım hesaplar yaparak, Muammer Keskin’i yalnızlaştırmaya çalışanlara da bir çift sözüm olsun.

Şişli size dar gelir…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum