Savcı: Cemil Candaş'ı Keten Kardeşler öldürttü

Savcı: Cemil Candaş'ı Keten Kardeşler öldürttü

Şişli Belediye Başkan yardımcısı olarak görev yaparken makamında öldürülen Cemil Candaş’ın ölümüyle ilgili Keten inşaatın sahipleri Selahattin ve Rıza Keten ile olaydan önce bina da keşif yapan 2 şüpheli hakkında dava açıldı.

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz 2016’da belediye binasındaki makamında vurularak öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Keten inşaatın sahipleri Rıza ve Selahattin Keten kardeşlerin arasından bulunduğu 4 kişi hakkında dava açtı. Rıza ve Selahattin Keten hakkında “Kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Diğer şüpheliler Mehmet Tüysüz ve Levent Karaman hakkında ise “Görevinden dolayı bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye yardım etmek” suçundan 15 yıldan 20’şer yıla kadar hapisleri istendi.

BELEDİYENİN SİSTEMİNE KAÇAK GİRİLMİŞ
İddianamede Cemil Candaş’ın görevli olduğu dönemde Şişli Belediyesi tarafından kullanılmakta olan yapım, kullanma ve yıkım ruhsatlarının düzenlendiği MAKS isimli sisteme kaçak girildiğini ve bir kısım kişilere ait taşınmazların ruhsatlarının tanzim edildiğini tespit ettiği ve bu tespitten sonra iptal işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağladığı anlatıldı. Candaş’ın daha sonra yapılan sahte işlemlerle ilgili olarak da suç duyurusunda bulunduğu anlatıldı.

ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE TEHDİT EDİLDİ
İddianamede Cemil Candaş’ın yaptığı iptal ve suç duyurusu sonrasında ölümünden önce ilk olarak iki gün arayla aracıyla seyir halindeyken saldırı teşebbüsünde bulunulduğu, daha sonra makamına gönderilen bir şahıs tarafından tehdit edildiği ve son olarak eşi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda seyahate çıkmak üzereyken daha önce tanımadığı ve kendisine yolcu görüntüsü veren bir kişinin saldırısına uğradığı anlatıldı.

AZMMETTİREN KETEN KARDEŞLER
İddianamede Cemil Candaş’a yönelik tehditler ve planlı olarak yapılan saldırılar sonrasında taşınmaz ruhsatları iptal olunan Rıza Keten ve Selahattin Keten ve Mithat Yılmaz isimli şahısların Candaş’ın öldürülmesi yönünde fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri belirtilen iddianamede Mithat Yılmaz ile de ilişkisi bulunan zaman zaman otoparkta zaman zaman da otoparkın yanında büfede çalışan Şenol Şahin isimli şahsın maktülü öldürmesi yönünde azmettirdikleri anlatıldı. Ayrıca Şenol’a para yardımı ve cezaevinde destek olma vaadinde bulundukları ifade edildi.

KEŞİF YAPIP KETENLERE BİLGİ VERDİLER
İddianamede olaydan yaklaşık 2 saat kadar önce belediye binasına gelen Mehmet Tüysüz ve Levent Karaman isimli şahısların ise olay mahallinde keşif yaptıkları bu keşif sonrası olayın icrasının kolaylaştırılması amacıyla örgütün azmettiricileri ve iştirak edenlerine bilgi verdikleri belirtildi.

SİLAHI RIZA KETEN VERDİ 
İddianamede olayda kullanılan silahın Rıza Keten tarafından güvenlik görevlilerinin ihmali sonrasında belediye binasına sokulduğu ve olayda kullanılmak üzere tetikçi Şenol Şahin’e maktulün bulunduğu katta verildiği anlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.