Sarıgül'den Van'a çıkarma

Sarıgül'den Van'a çıkarma

Bölgede yapılan Van-Şişli Öğretmenevi inşaatını yerinde incelemek için Van'a giden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, beş yıldız konfora sahip öğretmenevinde incelemelerde bulundu, esnafla sohbet etti.

Başkan Sarıgül, geçen yıl Van'da meydana gelen 2 büyük depremin ardından Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan Van-Şişli Öğretmenevi inşaatının son aşamasını yerinde incelemek üzere bugün Van'a geldi. Sarıgül, ilk olarak Van Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan belediye hizmet binasına giden Sarıgül, burada Van Belediye Başkan Vekili Mehmet Umar tarafından karşılandı. Kısa bir sohbetin ardından Van'a geliş amaçlarını anlatan Sarıgül, geçen yıl Van'ın çok önemli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, depremin ne olduğunu da çok iyi bildiğini söyledi. Erzincanlı olduğunu, Erzincan Depremi'ni 1991 yılında hem büyüklerinin hem de kendisinin yaşadığını ifade eden Sarıgül, "Büyük bir felaketle karşı karşıya kalkmıştık ama belediyemizin, diğer kuruluşlarımızın ve hayırseverlerin duyarlı çalışmalarıyla yaralar yavaş yavaş sarılmaya çalışılıyor. Tam sarıldı mı, kesinlikle denilemez" dedi. 

"BEN DE BİR ÖĞRETMENİM" 

Şişli Belediyesi olarak Van'da bir öğretmenevi yapma kararı aldıklarını ifade eden Sarıgül, "Ben tabii ki sonuçta bir öğretmenim. Ne yazık ki Van Depremi'nde 75 meslektaşım ebediyete intikal etti. Onlar şehit oldu. Onların anısına istedim ki bir öğretmenevi yaptıralım. ve kısa sürede bunu başardık. Önümüzdeki günlerde Van Öğretmenevi'mizi birçok sanatçının katılımıyla beraber meslektaşlarımızın hizmetine açacağız" dedi. 

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Mehmet Umar, geçen yıl Van'da bir depremin yaşandığını, bu nedenle çok sıkıntı çektiklerini söyledi. Van'ı aldıklarında bir harabe halinde olduğunu ifade eden Umar, "AK Parti hükümeti Belediye Başkanımız Bekir Kaya'nın yaptığı işlere tahammül 

edemedi ve Başkanımızı yakaladılar. Başkan Kaya, Van'a çok büyük hizmet getirdi ve halkımız bundan çok memnun. Çok şükür bundan sonra da onun yaptıkları hizmetleri kaldığı yerden biz devam ettiriyoruz" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Van Belediye Başkan Vekili Mehmet Umar, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'de belediyenin atölyelerinde imal ettikleri kilimi hediye etti. 

Basına kapalı olarak devam eden ziyaret sonrası Sarıgül, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etmek üzere belediye binasından ayrıldı.

ESNAFLA SOHBET 



Sarıgül, daha sonra sokaklarda gezerek vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Ziyaretleri esnasında esnaf dükkanlarını da gezen Sarıgül, Van'ın lezzetli yemeklerinden tadarak kendilerine bol kazançlar diledi. Van ustalarının yaptığı yemeklerin lezzeti karşısında hayranlığını dile getiren Mustafa Sarıgül, yapılışı hakkında da bilgi alarak kendilerine bol kazançlar diledi. 

5 YILDIZLI KONFOR

Sarıgül, daha sonra Van-Şişli Öğretmenevi'nde incelemelerde bulundu. Depremde yaşamını yitiren öğretmenlerden Gürdane Erdal isminin verildiği odayı da inceleyen Mustafa Sarıgül, "Bittikten sonra öğretmenimizin annesi ve babası burada olacak. Ayrıca şehit olan tüm öğretmenlerin anne ve babalarını davet edeceğiz. Dört gün boyunca şehitlerimize Mevlid okutacağız ve onları anacağız. Daha sonra 25 sanatçı arkadaşın katılımıyla öğretmenevimizi açacağız. Allah gani gani rahmet eylesin. Onlara yakışan bir öğretmenevini en güzel şekilde planlıyoruz." dedi. 



İncelemelerinin ardından öğretmenevinin önünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, şunları söyledi: "Burada 76 meslektaşımı depremde kaybettik. Allah taksiratlarını affetsin, mekanları inşallah Cennet olsun. Şişli Belediyesi olarak Van-Şişli Öğretmenevi'ni yaptırıyoruz. Öğretmenlerimizin isimleri burada yaşayacak. Çok amaçlı bir öğretmenevi olacak. Van'daki yurttaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarını da karşılayacak ölçülerde toplantı salonu var. O salondaki 76 koltuğa da şehit öğretmenlerimizin isimleri verilecek. Ayrıca 25 koltuğa, destek veren sanatçı arkadaşımızın ismi koyulacak."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.