Sarıgül’den sonra ilk! Şişli’de talana hayır için halk bir araya geliyor!

Sarıgül’den sonra ilk! Şişli’de talana hayır için halk bir araya geliyor!

Sarıgül döneminden sonra ilk kez, Şişli’de yeşil alanına sahip çıkmak ve talana hayır demek için Nişantaşı ve Teşvikiye sakinleri bir araya geliyor.

ŞİŞLİ HALKI, SİYASİLERE MESAJ VERMEK İÇİN BİR ARADA

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı’ndan sonra ilk defa, Şişli’de Nişantaşı ve Teşvikiye mahalle sakinleri, yeşil alanlarına sahip çıkmak ve talan hayır demek için, hüzünlü ve acılı bir gün olan 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde inşaatın durdurulması için ve siyasilere de mesaj vermek için bir araya geliyorlar.

nisantasi-tesvikiye-halki-deprem-alanlarinina-yapilasmaya-karsi-cikiyor1.jpg

TARİH 17 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ, SAAT 19:00, YER NİŞANTAŞI

17 Ağustos 2020 Pazartesi günü, saat 19.00’da, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Kampüsü, Hasan Cevdet Paşa Sokak önünde, mahallenin tek yeşil alanı ve deprem toplanma alanının yapılaşmaya kurban gitmemesi için Şişli ve Nişantaşı sakinleri bir araya geliyor. 

KESKİN, ŞİŞLİ’Yİ TALAN ETMİŞLER DİYE ŞİKAYET EDİYORDU

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de, geçmiş yönetimlerin Şişli’yi talan etiklerini, Şişli’yi beton yığınına çevirdiklerini, Şişli’de yeşil alan bırakmadıklarını ifade ederek eski yönetimi Şişli Halkı’na şikayet ediyordu.

MUAMMER KESKİN’İN TAVRI MERAK EDİLİYOR

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in kendisinin de yıllarca oturduğu Teşvikiye Mahalle Halkı’nın tutum ve tavırlarına ve kendi söylemlerine nasıl sahip çıkacağı merak konusu oldu.   

nisantasi-tesvikiye-halki-deprem-alanlarinina-yapilasmaya-karsi-cikiyor5.jpg

Nişantaşı ve Teşvikiye mahalle sakinleri Nişantaşı’nın tek yeşil alan ve deprem toplanma yerlerinin betonlaşmaya kurban gitmemesi için bir bildiri yayınladılar.

NİŞANTAŞI’NIN TEK NEFES ALAN KAMU ARAZİSİ

Marmara Üniversitesi Eczacılık, Diş Hekimliği ve İletişim Fakültelerini barındırmış olan, Nişantaşı ve Teşvikiye’nin tek nefes alan ve aldıran arazisi Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü mahallelilerin gözü önünde kamu kullanımından özel mülkiyette geçiyor ve betonlaşmaya kurban ediliyor.

MAHALLELİ SON YEŞİL ALANINA SAHİP ÇIKIYOR

İçerisinde sansarlar, kirpiler, kuşlar gibi birçok canlıyı barındıran korusuyla aynı zamanda deprem toplanma alanı olarak da belirlenmiş olan mahallenin son kalan yeşil alanına mahalleli sahip çıkıyor.

nisantasi-tesvikiye-halki-deprem-alanlarinina-yapilasmaya-karsi-cikiyor2.jpg

İŞTE, NİŞANTAŞI SAKİNLERİNİN YAYINLADIKLARI BİLDİRİ:

İklim krizinin hem yakıcı hem de yıkıcı etkilerini giderek artıran şiddetle hissetmekte olduğumuz bugünlerde, şehir için sıcaklıkları 3-4 derece kadar artırabilen ısı adası etkisine katkıda bulunacak yoğun yapılaşmalara değil, açık ve yeşil alanlara ihtiyacımız var.

Zengin bir biyoçeşitlilik ve onlarca senelik ağaçları barındıran, zarar gördüğünde de bir daha asla yerine konamayacak bu ekosistem, doğal haliyle korunması alınması gerekirken, yerine inşaat yapılması kabul edilemez.

İstanbul depreminin gitgide yaklaştığı bu dönemde mahalle sakinleri olarak deprem toplanma alanımızı korumak zorundayız. Deprem sonrasında çocuk, genç, yaşlı, engelli ve tüm mahalle sakinlerin sığınabilecekleri tek alan burası.

Mahallemizin oksijen kaynağı ve deprem toplanma alanımız olan bu araziye yapılmak istenen ve inşaat için yıkım çalışmalarına başlamış.

İçinde çok katlı rezidans ve iş yerleri olan bu proje, yeni yaratacağı yoğunluklar ile mahallede trafik ve altyapı sorunları da doğuracaktır.

Mahallenin canlı bir sosyal hayata sahip olması nedeniyle gece de azalmayan geçici ve kalıcı nüfusuna bir de bu projenin sakinleri eklenecektir.

nisantasi-tesvikiye-halki-deprem-alanlarinina-yapilasmaya-karsi-cikiyor3.jpg

NİŞANTAŞI HALKI NE İSTİYOR?

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü, bölgenin tek açık alanı olan, içindeki koruda çeşitli ağaç ve bitkileriyle florası ve sansar dahil çeşitli hayvanlarıyla faunası olan bir ekosistemdir.

Hepimize ait olan bu arazinin, özel mülkiyete dayalı yapılaşmaya açılması yerine, içindeki korunun doğal haliyle korumaya alınarak, çocuklarımızı doğa ile buluşturacak doğal yaşam parkı, kültür ve spor alanları, şehir bostanı gibi müşterekleri barındıracak bir alan olarak değerlendirmek gelecek kuşaklara bırakılacak en değerli miras olacaktır.

nisantasi-tesvikiye-halki-deprem-alanlarinina-yapilasmaya-karsi-cikiyor4.jpg

NİŞANTAŞI HALKI NE TALEP EDİYOR?

Arazi içerisindeki yeşil alanların belediye tarafından derhal koruma altına alınmasını talep ediyoruz. Deprem toplanma alanı olarak belirlenmiş arazinin deprem toplanma alanı olarak kalmasını talep ediyoruz.

Arazi ile ilgili mahkeme süreçleri sonuçlanana dek yıkım ve hafriyat dahil inşaat işlerinin durdurulmasını talep ediyoruz. Teşvikiyeliler olarak bu arazinin gelecek kuşaklara miras olarak kalmasını sağlayacak doğru bir kararın alınması için tüm gücümüzle çalışmaya kararlıyız.               

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler