Sarıgül'den geri adım

Sarıgül'den geri adım

Haftalardır üstüne basa basa "referandum" diyen Mustafa Sarıgül, Kaymakamlık'tan ancak son gün izin isteyip izni alamayınca, geri adım attı: "Referandum yapmıyoruz, eğilim yoklaması yapıyoruz."

Mustafa Sarıgül, Ayazağa'da üç mahallenin Şişli'den ayrılıp Sarıyer'e bağlanması ile ilgili yapmayı planladığı referandum için Kaymakamlık'tan dün yani haftanın son günü izin istedi. Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Sarıgül'e verdiği cevapta yasaları hatırlatarak, belediyenin sadece belediye hizmetleri ile ilgili konularda referandum yapabileceğini, bu konunun belediye ile ilgisi olmadığını bildirdi. 

Bunun üzerine Mustafa Sarıgül, çıktığı televizyon programında yaptıkları çalışmanın referandum olmadığını söyledi. Kanaltürk'te yayınlanan “Bunu Konuşalım” programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevaplayanSarıgül, Ayazağa ve Maslak'ın Şişli'den alınıp Sarıyer'e bağlanmasının demokratik ülkelerde olamayacağını söyledi.

ÇADIR KURACAK
Referandum yerine 6 farklı noktada kuracakları çadırlarda halkın eğilimini belirleyeceklerini söyledi. 72 sokağı yarın saat 15:00’ten akşam saat 19:00’a kadar yürüyerek geze geze dolaşacağını belirten Sarıgül, şunları söyledi:
 
“Referandum yapmıyoruz eğilim yoklaması yapıyoruz. Referandumu yasa gereği kaymakam veya vilayet yapabiliyor. Biz bu noktada önümüzdeki hafta Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız imzalarsa yasayı biz bu eğilim yoklamasını direkt Anayasa Mahkemesi’ne sunacağız.
 
Demokrasi çadırları kuruldu. Yurttaşlarımız gelip oylarını kullanacaklar. Yurttaşlarımızın özgür iradeleriyle kullandıkları oyları Sabah 9’da oy verme işlemi başlayacak ve akşam saat 16:00’a kadar sürecek.”
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.