Sarıgül, rotayı Büyükşehir’e mi çevirdi?

Sarıgül, rotayı Büyükşehir’e mi çevirdi?

Yayıncılık ilkesi gereği ismini açıklayamayacağımız CHP İstanbul Milletvekili, gazetemizin İmtiyaz Sahibi Mehmet Tekin’i arayarak Mustafa Sarıgül ile ilgili çok önemli iddialarda bulundu.

VEKİLDEN SARIGÜL YORUMU

Şişli’nin sıcak gündemi olan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Sarıyer’e bağlanması ile ilgili Mustafa Sarıgül son günlerde sık sık Ankara’ya gidiyordu. Ancak milletvekilinin iddiaları kafaları karıştıracak nitelikte.

ŞİŞLİ’NİN CAZİBESİ KALMADI

Milletvekili’nin iddiası, Sarıyer’e bağlanan mahallelerden sonra Şişli’nin cazibesini yitirmesi ile Sarıgül’ün rotayı İstanbul Büyükşehri Belediye Başkanlığı’na çevirdiği yönünde.

SARIGÜL 25 BELEDİYE GARANTİSİ VERDİ Mİ?

Sarıgül, Büyükşehir adaylığı karşılığında İstanbul’un 25 belediyesinde CHP’ye seçimi kazandırmayı vaat ediyor. Sarıgül, bu ilçelerde kendisinin belirleyeceği belediye başkanı adayları ve kadroları ile CHP’ye kazanma garantisi veriyor.  Sarıgül’ün üç mahallenin Sarıyer’e bağlanmasıyla gelirleri çok büyük oranda azalan Şişli’yi gözden çıkardığı, gözünü Büyükşehir’e diktiği iddia ediliyor.

“ELİNİ KUVVETLENDİRMEK İSTİYOR”

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Mehmet Tekin de konu ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

“Bu haberin yapılmasına karşı çıkmama rağmen yazı işlerindeki arkadaşlarımın ısrarı ile çoğunluğun kararına uyarak, kendi düşüncelerimi de yazmak kaydı ile yayınlanmasına izin verdim. Böylelikle hem gerçek gündemi anlatmış, hem de okuyucularımı ve kamuoyunu bilgilendirmiş olacağımı düşündüm.

“BAŞKAN BENİ HİÇ YANILTMADI”

Ben Mustafa Sarıgül’ü iyi tanıyan biriyim. On beş yıldır onu takip eden bir gazeteciyim. Geçmişte yaptığım haber ve yazdığım köşe yazılarımda beni hiç yanıltmadı. Bundan sonra da yanıltacağını zannetmiyorum.

“BAŞKAN ADAYI OLAMAZ”

Başkan’ın Büyükşehir’e aday olması söz konusu dahi olamaz. Birincisi; daha CHP’ye üyeliği dahi olmayan veya olamayan biri. Üye dahi olamayan birinin CHP’nin en önemsediği ve genel başkanlık delege sayısı anlamında kale durumunda olan bir yerde aday olması mümkün değil.  Sarıgül CHP’ye girdiğinde herkes biliyor ki Genel Başkanlığa oynayacak. Geçmiş dönemlerde yaşanmış olaylar ortada. Mustafa Sarıgül’ü benden daha iyi tanıyan bir CHP yönetiminin olduğu da düşünülürse hesabı siz yapın. İkincisi; Mustafa Sarıgül’ün aday olması halinde halkın daha bilmediği yönleri, tüm geçmişi ve dosyaları gün yüzüne çıkacak. 

“SARIGÜL, ŞİŞLİ’DE KALMAK İSTİYOR”

Mustafa Sarıgül Şişli’de kalmak istiyor. Ama Şişli’nin tüm rantının gitmesi de hesapta yoktu. Elindeki son kozu kullanmak isteyerek ve büyük bir risk alarak, ‘şimdi siz bana istediğimi verin ben de sizin karşınızda rakip olmayayım’ noktasına getirmek istiyor. Hırs insana çoğunlukla hata yaptırır.

 

“GELİRİ DEĞİL LOBİSİ GİDİYOR”

Ayrıca bu sadece Şişli’nin gelirinin azalması konusu değil. O bölgeler tamamen holdinglerin olduğu bir yer. Başkan bu kadar zirve yapabilmesini büyük oranda onlarla başarabildiğini biliyor. Büyük projeler ve büyük hedefler büyüklerle yapılabilir.

“SARIYER’DEN DE ADAYLIĞI KONUŞULMUŞTU”

Son bir örnek daha vermem gerekirse; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çok önemli ve riskli bir açıklama yaparak, bu bağlanma ile Sarıyer’i kaybetme riski ortaya çıkmasına rağmen, ilçesinin geliri artacağı için olumlu görüş bildirmişti. Sarıgül yine her zamanki gibi, “Ben Şükrü’nün babasına o kadar iyilik yaptım. Onun açıklamasına üzüldüm. Ama yarın Ayazağa’dan oy istemek için bana gelecek” diyerek etik olmayan sert bir yorum yapmıştı. Sonradan da Şükrü Genç’e ceza vermek, biraz da aba altından sopa göstermek için “Sarıgül Sarıyer’e aday olacak” dedikodusunu yine kendisi yaymıştı. Ama bugün, o gün konuşulanların hiçbiri konuşulmuyor. İnanın yarın da bunların hiçbiri konuşulmayacak.    

“SARIGÜL BAŞKA İLÇEDE SARIGÜL OLAMAZ”

Mustafa Sarıgül’ü alın İstanbul’un bir başka bölgesine belediye başkanı yapın bakalım aynı Mustafa Sarıgül olabilecek mi? İddia ediyorum ki mümkün değil. Bu yüzden Mustafa Sarıgül, Şişli’nin dışına çıkamaz, çıkmayacak da. Yaşayıp hep beraber göreceğiz.

   

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.