Sapanca gölü imdat diyor

Sapanca gölü imdat diyor

Tatlı su göllerinden biri olan Sapanca Gölü, ilgisizlik ve duyarsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

İçilebilir tatlı su göllerinden biri olan Sapanca Gölü, ilgisizlik ve duyarsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Kirlenmenin arttığı göle uzanan can suyu derelere, tüm uyarılara rağmen akıtılan kanalizasyon suları önlenemiyor.

Sapanca Gölü çevresindeki bazı site ve yerleşim birimlerinden dereler kanalıyla akan kanalizasyon ve diğer atıklarla ilgili tepkilere rağmen bu konuda önlem alınmıyor. Sapancalı Murat Karadağ, evinin yanından geçen ve kirlilikten simsiyah akan dere için Kaymakamlık'a, Sakarya Valiliği’ne defalarca başvurduğunu, ancak ilgilenen olmadığını söyledi.

Daha önce bu dere ile ilgili babasının mücadele verdiğini, babası vefat etmesinden sonra kendisinin aynı mücadeleyi sürdürdüğünü belirten Karadağ, “Bu dere 3 yıldan beri simsiyah Sapanca Gölü’ne akıyor. Bu gölün suyunu vatandaş içiyor. Derenin getirdiği atıkların yanına kokudan yaklaşılmıyor. Babamın ömrü yetmedi. Ben de her yere dilekçe ve fotoğraf yolladım. Hiçbirşey yapılmıyor” dedi.

Derenin göle boşaldığı yerde serinlemek için suya girenlerin en azından cilt hastalığıklarına yakalandığını, günlerce kaşındıklarını kaydeden Karadağ, “Ama ben yılmayacağım. Bu kirliliğe bir son verilinceye kadar mücadeleye devam edeceğim. Valiliğin bir an önce harekete geçmesini bekliyorum” diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.