Saldırganı çatıdaki parmak çözdü

Saldırganı çatıdaki parmak çözdü

Ulus'taki patlamaya sebep olan canlı bombanın kimliği bir evin üzerinde bulunan parmak ile olay yerinde bulunan bir bacaktan alınan DNA verilerinin örtüşmesiyle tespit edildi.

Sedat Güneç, Alper Sancar'ın haberi

Ankara'nın Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı'nda önceki gün gerçekleşen patlamaya sebep olan canlı bombanın kimliği belirlendi. İntihar eylemini 1979 Sivas doğumlu Güven Akkuş'un gerçekleştirdiği saptandı.

1996 yılında Türkiye Komünist İşçi Partisi adına pankart asmaktan iki sene cezaevinde kalan Akkuş'un, cezaevinde PKK'ya yakınlaştığı öne sürülüyor. Akkuş'un kimliği, patlama sonrasında bir evin üzerinde bulunan parmak ile olay yerinde bulunan bir bacaktan alınan DNA verilerinin örtüşmesiyle tespit edildi.

Güvenlik kamerasındaki sır

Bu arada Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerindeki tüm güvenlik kameralarının görüntülerine el koydu. Kamera görüntülerinden Güven Akkuş'a yardım ve yataklık eden ikinci bir kişinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor. Güvenlik kameralarının Emniyet Kriminal Polis laboratuvarlarında incelendiği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten birimler, saldırgana yardım eden ikinci bir kişinin bulunduğu görüşünü savunuyor.



Zaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.