Sac Varil Nedir? Sac Varil Çeşitleri

Sac Varil Nedir? Sac Varil Çeşitleri

Sac Varil Nedir? Sac Varil Çeşitleri

 

Variller pek çok sektör için önem arz eden yüksek korumalı ürünler olarak karşınıza çıkar. Temelde varil sayesinde katı ya da sıvı maddeleri kolayca taşımak mümkündür. Sac varil ile birlikte katı ve sıvı maddelerin nakliyatı daha güvenli bir hal alır. Metalden üretilen sac variller farklı standartlara göre tasarlanır. Bu nedenle sac varil için söylenebilecek belli bir kapasite yoktur.

Metal varil ve sac varil çeşitleri kullanım alanına göre farklı maddelerin taşınmasını sağlar. Buna bağlı olarak varillerin kullanıldığı sektörler değişiklik gösterebilir. Plastik varil seçeneği ise katı ve sıvı malzemelerin taşınmasına imkân vermektedir.

IBC tank olarak adlandırılan özel ürünler tıpkı sac variller gibi taşıma ve depolama işlemlerini güvenli hale getirmek için tasarlanır. İBC tank olarak da bilinen bu malzemeler ile uzun süre katı ve sıvı maddeleri saklayabilir ya da taşıyabilirsiniz.

Her yerde geçerli olan bir hacme sahip olmadığı için sac variller dünyanın her köşesinde farklı standartlara sahip olabilir. Uluslararası ticaret söz konusu olduğunda ülkeler arası taşınmaya ihtiyaç duyan pek çok madde ortaya çıkar. Ham petrol bu anlamda sıklıkla nakliyesi yapılan maddeler arasında yer alır.  Buna bağlı olarak ham petrolün taşınmasını kolaylaştırmak amacıyla standart olarak bir American Standard Oil Company blue barrel belirlenmiştir. Bu anlaşmaya göre, nakliye sırasında kullanılan özel tüp mavi varil olarak belli bir standarda bağlanmıştır.

Bbl olarak kısaltılan bu standartta belli bir hesaplama yapılmaktadır. Buna göre standart bbl´in hacmi 42 U.S. gallon olarak belirtilir. Metrik hesap üzerinden ise 158.987 litre olarak belirtilmesi gerekir.

1 Mbbl 1000 bbl, 1 MMbbl ise 1.000.000 bbl olarak ifade edilebilir. Türkçede ticari anlam dışında kısa olarak 1 bbl´e varil olarak adlandırılır. Sonuçta tüm ifade şekillerinde varilin yaklaşık 159 litre olduğu kastedilmektedir.

Genel olarak sac varil çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

200- 220 LT Tapalı Sac Varil

Genellikle sıvı mamullerin taşınması için kullanılan sac varil türüdür. Bu varil türün yaklaşık olarak 200 LT’lik ambalajlar şeklindedir. Bu varil tipinin en önemli özelliği aynı zamanda tapalı varilleri, kenar kesme ve kenar kıvırma işlemleri ile çemberli saç varile dönüştürülebilme özelliği sunmasıdır.

200- 220 LT Çemberli Sac Varil

Çemberli sac varil türü çoğunlukla katı mamullerin taşınmasında ve korunmasında kullanılır.

Sac Varil Fiyatları

Birçok sektörde geniş yer kaplayan sac varilleri uygun fiyat avantajı ile bulmanız mümkündür. 2. el sac varil fiyatları hakkında kısa bir araştırma yaparak ekonomik sonuçlara ulaşabilirsiniz. Sac varil fiyatları genel olarak ürün türüne ve kullanım alanına bağlı olarak değişiklik gösterir. Buna göre tapalı sac varil fiyatları ile diğer seçeneklerin fiyatı aynı olmayabilir. Sac varil çeşitleri ve daha fazlası için Saydaş Plastik farkını deneyimleyebilirsiniz.

https://saydasplastik.com.tr/

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.