Saç Nasıl Uzatılır?

Saç Nasıl Uzatılır?

Saç Nasıl Uzatılır?

 

Saç büyüme hızımız, genetik, aşırı şekillendirme ve düşük demir sayımı dâhil olmak üzere birçok faktörün birleşiminden etkilenir.  Yıllar boyunca, kalıcı çözümler elde etmek için birçok farklı saç ürünü ve ev ilaçları denemiş ama yine de çözüm bulamamışsanız bu blog yazımızı mutlaka okumalısınız. 

Saçların Uzaması Neden Durur?

Saçlarınız uzamıyor mu?  Saç büyümesini engelleyebilecek birçok faktör vardır. Aşağıdakilerden kaçınmayı deneyin:

1. Aşırı şekillendirme

Aşırı sıcak şekillendirmeden kaçının! Hepimiz muhteşem görünen saçlar isteriz ama bu asla saç sağlığı pahasına olmamalı. Isı saçınızı zayıflatabilir, bu nedenle sadece dönüşümlü olarak veya gün aşırı ısı kullanmamak bile saçınızın durumunu önemli ölçüde iyileştirebilir. Isı kullanmanız gerekiyorsa, saçınızı %60 kuruyana kadar nazikçe havluyla kurutmaya çalışın ve ardından saç kurutma makinesini orta ayarda kullanın.

2. Kötü beslenme

Sağlık ve güzellikteki çoğu şeyde olduğu gibi, diyet de sadece saçınızın durumunda değil, aynı zamanda saç büyüme hızınızda da büyük bir rol oynar. Saçınız uzamıyorsa, diyetiniz vitamin, mineral ve protein açısından yetersiz olabilir.

3. Yanlış ürünler

Bazı kremler saç sağlığına gerçekten fayda sağlarken ve uzamasına yardımcı olurken, diğerleri yarardan çok zarara neden olur.

4. Sıkı saç modelleri

Atkuyruğunun saçınıza zarar verebileceğini biliyor muydunuz? Sıkı atkuyruğu ve yüksek topuzlar güzel görünebilir ancak saç sağlığımıza ciddi zararlar verebilirler. Kabarcıklar saçı kavrar, sürtünmeye neden olur, bu da yıpranmaya ve ayrık uçlara neden olabilir. Arada bir saçlarını toplamak önemli değil, ama her gün aynı kabarıklığı yapmak zamanla hasara neden olur.

5. Hormonal dengesizlik

Tiroidle ilgili rahatsızlıklardan strese, menstrüasyona ve ergenliğe kadar her şey saçımızı etkileyen hormonlarda bir değişikliğe neden olabilir.

Saçınızı Nasıl Daha Hızlı Uzatırsınız?

1. Protein ve Biyotin Açısından Zengin Yiyecekler Tüketin

Saç büyümesini hızlandırabilecek Biotin ve protein açısından zengin gıdaların bir listesi:

  • Badem, Fıstık, Ceviz ve Ceviz
  • Yumurtalar (sarısı en yüksek Biotin konsantrasyonlarından birine sahiptir)
  • Süt ve Peynir
  • Somon ve Sardalya
  • Avokado

2. Saçınızı Uzatmak İçin Şampuan

Günlük şampuanınızı, büyümeyi hızlandırmaya yardımcı olan bir RESTOREX şampuanla değiştirerek, saçınızı her yıkadığınızda biraz daha fazla büyüme gücü vermeyi tercih edebilirsiniz. Saçların uzamasına yardımcı olacak Restorex hızlı uzayan saçlar serisinin ürünlerine göz atabilirsiniz.

3. Saçları Soğuk Suyla Durulayın

Pek çok insan bilmez ama sıcak su saçtaki nemi alır ve saç tellerini zayıflatarak kırılmayı daha belirgin Bununla birlikte, saç dökülmesini ve kabarmayı azaltmak için tekrar kapatmak için soğuk su püskürterek bitirmek önemlidir. Ilık su, foliküllerin açılmasına neden olarak saç derisini iyice temizlemenizi sağlar. Tek başına bu adım, saçınızda büyük bir fark yaratabilir, daha hızlı büyümesine ve daha az dökülmesine yardımcı olabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.