Sabiha Gökçen'de son durum

Sabiha Gökçen'de son durum

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı yeni dış hatlar binası ve ilave tesislerinin ihalesinde büyük yarışı kazanan firma...

Savunma Sanayi Müsteşarlığında yapılan ihalenin ilk aşamasında, 5 ortak girişim grubuna ait ihale belgeleri ve yeterliliklerinin tam olduğu belirlendi. Böylece ikinci aşama olan iç zarfların açılmasına geçildi.

İç zarflarda bulunan belgelerin ve tekliflerin kontrol edilmesinin ardından basına kapalı olarak ''pazarlık'' görüşmelerine geçilecek.

EN YÜKSEK KULLANIM BEDELİ,

Yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılacak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar binası ve ek tesislerinin ihalesinde kapalı zarf içinde verilen teklifler açıldı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda yapılan ihalede, kullanım bedeli olarak en yüksek teklifi 945 milyon Avro ile Çukurova Holding A.Ş.-Julius Meinly Inverstment-N.V. Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Girişim Grubu verdi. Kapalı zarfların açılmasının ardından 5 firmayla ''pazarlık görüşmeleri'' başladı.

İŞTE AÇIK ARTIRMA

1.nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 150 milyon euro ile Çukurova Holding A.Ş.-Julius Meinly Investment-N.V Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Grişim Grubu verdi

2.nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 250 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

3. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 300 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

4. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 320 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

5. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 355 milyon euro ile Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu verdi.

6. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 376 milyon euro ile Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu verdi.

7. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 385 milyon euro ile TAV Havalimanları Holding A.Ş. - Esas Holding A.Ş. Ortak girişim grupları teklif verdi.

8. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 400 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

9. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 449 milyon euro ile TAV Havalimanları Holding A.Ş. - Esas Holding A.Ş. Ortak girişim grupları teklif verdi.

10. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 500 milyon euro ile Limak ve Makyol verdi

11. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 511 milyon euro ile Limak verdi

12. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 515 milyon euro ile üç grup verdi. Çukurova, TAV ve Makyol ortak girişim grupları verdi.

13. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 518 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

14. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 527 milyon euro ile TAV Havalimanları Holding A.Ş. - Esas Holding A.Ş. Ortak girişim grupları teklif verdi.

15. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 540 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

16. nci tur oylama sonunda TAv_ESAS çekildi. En yüksek teklifi ise 1 milyar 575 milyon euro ile Çukurova Holding A.Ş.-Julius Meinly Investment-N.V Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Grişim Grubu verdi.

17. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 585 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

18. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 608 milyon euro ile Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu verdi.

19. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 625 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

20. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 641 milyon euro ile Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu verdi.

21. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 720 milyon euro ile Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu verdi.

22. nci tur oylama sonunda Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu çekildi. En yüksek teklifi ise 1 milyar 750 milyon euro ile Çukurova Holding A.Ş.-Julius Meinly Investment-N.V Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Grişim Grubu verdi.

23. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 756 milyon euro ile Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu verdi.

24.nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 770 milyon euro ile Çukurova Holding A.Ş.-Julius Meinly Investment-N.V Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Grişim Grubu verdi

25. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 777 milyon euro ile Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu verdi. Dolar olarak 2 milyar 288 milyon dolara çıktı.

26. nci tur oylama sonunda üç grupta aynı teklifi verdi. 1 milyar 782 milyon euro teklif verildi.

27. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 800 milyon euro ile Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu verdi. Dolar olarak 2 milyar 288 milyon dolara çıktı.

Fiyat aralığı 10 milyon euroya çıkarıldı.

28. nci tur oylama sonunda en yüksek teklifi 1 milyar 815 milyon euro ile Çukurova Holding A.Ş.-Julius Meinly Investment-N.V Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Grişim Grubu verdi

29. nci tur oylama sonunda üç grupta 1 milyar 825 milyon euro teklif verdi.

İHALEYE TEKLİF VERENLER

 Katılımcıların 1 milyon Avro geçici teminat gösterdiği ihaleye;

-Limak İnşaat A.Ş.- GMR Infrastructure L.T.D- Malaysia Airport Holding Berhad Ortak Girişim Gurubu,

-İçtaş İnşaat A.Ş.-Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide Ortak Girişim Grubu,

-Çukurova Holding A.Ş.-Julius Meinly Investment-N.V Aeroporto Di Venezia Marco Polo Save SPA Ortak Grişim Grubu,

-Mak-Yol İnşaat A.Ş. - ETİ Bakır A.Ş. - Airport Propesty Management Group Ortak Grişim Grubu,

-TAV Havalimanları Holding A.Ş. - Esas Holding A.Ş. Ortak girişim grupları teklif verdi.

İHALEYİ KAZANAN, YAZILI OLARAK AÇIKLANACAK

Pazarlık görüşmelerin ardından, ihaleyi kazanacak firma yazılı olarak açıklanacak. 2001 yılında hizmete açılan Sabiha Gökçen Havalimanını 20 yıl süreyle işletecek firma, havalimanın dış hatlar terminalinin yolcu uçuş kapasitesini 10 milyon yolcuya çıkarması bekleniyor. Sabiha Gökçen Havalimanının yeni dış hatlar terminal binasının ve diğer ilgili tesislerin yap-işlet-devret modeli kapsamında yapılması için firmalardan 'uluslararası bir terminal binası yapmış veya en az üç yıl asgari 5 milyon yolcu kapasiteli bir terminali işletme' şartı aranıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.