Sabiha Gökçen ihalesinde 7 grup yarışacak

Sabiha Gökçen ihalesinde 7 grup yarışacak

Sabiha Gökçen'e yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli bir terminalin yapılması ve işletilmesi ihalesine yer gösterme belgesi alan 7 şirketin katılması bekleniyor.

İstanbul'un uluslararası ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen'e yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli bir terminalin yapılması ve işletilmesi ihalesine yer gösterme belgesi alan 7 şirketin katılması bekleniyor.

 

Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 9 Temmuz'da yapılacak ihaleye gelen teklifler önce basının önünde açılacak; ancak pazarlık bölümünün daha sonra kapalı gerçekleştirilmesi planlanıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ihaleye çıkarılan yeni terminali, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak ve işletme hakkı 20 yıl olacak. Yer gösterme belgesi alan şirketler şunlar: Çukurova-Venedik-Vienna Investment Konsorsiyumu, Malezyalı Kuala Lumpur-Limak Ortaklığı, Amerikalı ATMG-Makyol Ortaklığı, Ali Sabancı'ya ait Esas Holding-TAV Ortaklığı, Fraport-IC Holding Ortaklığı, Çelebi-Moskova Havalimanı işletmecisi Sheremetyevo International Airport Ortaklığı ile Dalaman Havaalanı işletmecisi ATM'yi bünyesinde bulunduran YDA İnşaat-Çinli Haikou Meilan International Airport şirketi. Yaklaşık 6,5 milyon metrekare alanda bulunan ve 2001'de işletmeye açılan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda halen tüm hizmetleri yüzde 98'i Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na ait Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri adlı şirket yürütüyor



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.