Sabancı'nın 65 bin YTL verdiği yüzük

Sabancı'nın 65 bin YTL verdiği yüzük

Güler Sabancı “Boğaziçi” adlı yüzüğe tam 65 bin YTL verdi. İşte o yüzük...

Sevan Bıçakçı'nın üç yılda hazırladığı 200 parçalık “Nur-u Osmaniye Koleksiyonu” Topkapı Sarayı'nda düzenlenen muhteşem gecede tanıtıldı.

Hayrünisa Gül'ün de katıldığı gecede “Topkapı Sarayı'nı Sevenler Derneği” yararına ünlü müzayedeci Raffi Portakal tarafından açık artırmaya sunulan “Boğaziçi” adlı yüzüğü 65 bin YTL'ye Güler Sabancı satın aldı.

Geceye Hayrünisa Gül, Güler Sabancı, Ayşegül Dinçkök, Zeynep Fadıllıoğlu, Aylin Tahincioğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 500'e yakın davetli katıldı.

Gecenin finalinde Bıçakçı'nın koleksiyonunun bir numaralı eseri “Boğaziçi” yüzüğü Raffi Portakal tarafından açık artırmaya sunuldu. Geliri “Topkapı Sarayı'nı Sevenler Derneği”ne bağışlanan yüzük, heyecanlı bir yarışın ardından Güler Sabancı'da kaldı. 

 

Altından yapılan, tek taş topazın kullanıldığı ve gövdesine beş bin civarında mikro mozaik taşla İstanbul'un en güzel yerleri olan Üsküdar, Kızkulesi, Galata ve Sarayburnu'nun işlendiği Boğaziçi adlı yüzük, “Cennet'in kubbesinin altındaki İstanbul'u” simgeliyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.