Sabancı Grubu'nda dev kopuş

Sabancı Grubu'nda dev kopuş

Sabancı Holding'de sürpriz gelişme. Şevket ve Ömer Sabancı yönetimden ayrıldı. Holdingde ikinci kuşağı temsilen bir tek Erol Sabancı kaldı...

Sakıp Sabancı'nın vefatıyla başlayan değişim dünkü genel kurulda da sürdü. Şevket Sabancı, holdingden ayrıldı. Böylece yönetimde 6 kardeşten sadece Erol Sabancı kaldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Şevket Sabancı, yönetimden ayrıldı. Böylece Sabancı Holding yönetiminde ikinci kuşaktan sadece Erol Sabancı kaldı. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, holdingde başkanvekili olarak görevini sürdürüyor.

10 Nisan 2004'te Sakıp Sabancı'nın vefatından sonra holdingde başlayan değişim, dünkü genel kurulda da sürdü. Güler Sabancı, Şevket Sabancı, Erol Sabancı, Ömer Sabancı, Sevil Sabancı, Serra Sabancı, Hasan Güleşçi, N. Can Paker, Ahmet Cemal Dördüncü'den oluşan yönetim kuruluna Şevket Sabancı ve TÜSİAD eski Başkanı Ömer Sabancı girmedi.

Sabancı Grubu bir zamanlar böyleydi. Şimdi sadece Erol Sabancı kaldı.

'ESAS'LI OLDULAR
2000 yılında Esas Holding'i kuran Şevket Sabancı, 2.4 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zenginleri arasında. Kızı Emine 2000, Ali 2004'te ayrılarak Esas Holding'de görev aldı.

ALTI KARDEŞTEN İKİSİ HAYATTA
SABANCI Grubu'nun temellerini atan Hacı Ömer Sabancı'nın 6 çocuğu ve15 torunu var.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.