Saatte 25 bin yolcu taşıyacak

Saatte 25 bin yolcu taşıyacak

Yapımına 2002 yılında başlanan Edirnekapı-Sultançiftliği hafif metro hattında deneme seferlerine başlandı. Ağustos'ta hizmete girecek hattan saatte 25 bin yolcu taşınacak.

6 kilometrelik bölümü yer altında olan hat, Ağustos ayında hizmete açılıyor Edirnekapı-Sultançiftliği hafif metro hattında kontrol amaçlı ilk deneme seferlerine başlandı. Saatte 25 bin yolcu taşıma kapasiteli Sultançiftliği hafif metro hattının tamamının ağustos ayında hizmete alınması planlanıyor.

İETT tarafından yapımına 2002 yılında başlanan, ancak proje değişikliği dolayısıyla 6 kilometrelik bölümü yer altına alınan Edirnekapı-Sultançiftliği hafif metrosu adım adım sona yaklaşıyor. 13.2 kilometre uzunluğundaki hattın tamamlanması için rutin çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, hattın tamamının iki ay sonra bitirileceğini ve seferlerin başlayacağını vurguladılar.

TOPKAPI’YA KADAR ULAŞACAK

Edirnekapı Şehitlik İstasyonu ile Metris İstasyonu arasındaki bölümün soğuk test çalışmaları geçen hafta tamamlandı. Bu bölümün sıcak test çalışmaları İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, Genel Müdür Yardımcıları Ali Bölükbaşı ve Mustafa Hatipoğlu ile inşaat çalışmalarını yürüten firma yetkililerinin gözetiminde yapıldı. 18 istasyonlu Edirnekapı-Sultançiftliği hafif metrosu, Edirnekapı İstasyonu'ndan başlayacak şekilde aç kapa, viyadük ve hemzemin çalışması olmak üzere Topkapı'ya kadar ulaştırılacak.

Hat, burada Vatan Caddesi'nden gelen hafif metro ile Topkapı'da cadde tramvayı ve metrobüs ile entegre olacak. Deneme seferi sırasında hatta hafif metronun çalıştığını gören meraklı bir vatandaş araca bindi. Bereç'ten Rami'ye gelen Erdoğan Topçu isimli vatandaş, hafif metronun ilk yolcusu olurken Genel Müdür Mehmet Öztürk'le bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.



Bugün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.