Rum Oyunu!

Rum Oyunu!

DEVLET Konukevi’ndeki skandal sonrası Ankara’nın sözlü uyardığı AB’den çarpıcı bir cevap geldi.

AB kaynakları, Kıbrıs Rum bayrağının Türkiye’de ilk defa asılmadığını belirtip, “2004 yılında İstanbul Sepetçiler Kasrı’ndaki bir toplantıda da Rum bayrağı astık” dedi.

RUM OYUNU ANKARA'YI SARSTI
AB, Rum bayrağını ilk defa 2004’te Sepetçiler Kasrı’na çekmiş

AB Türkiye Temsilcisi Marc Pierini, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Konukevi’nde resepsiyon verdi. Resepsiyonun verildiği balo salonuna AB’nin 27 üye ülkesinin bayrakları yerleştirildi. Bayraklar arasında Türkiye’nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin bayrağı da yer aldı.
Rahatsızlığımızı ilettik
Skandal sonrası Bakanlık yetkilileri, “Rum bayrağının salonda yer almasından duyduğumuz rahatsızlığı sözlü olarak AB Türkiye Temsilciliği’nin dikkatine getirdik” dediler. Devlet Konukevi’nin “döner sermaye” usulüyle çalıştığını ve çeşitli organizasyonlar için kiralanabildiğini anımsatan Bakanlık yetkilileri, AB Komisyonu’nun da bu çerçevede salonu birkaç saatliğine kiraladığını belirttiler.

AB: Yıllardır kullanıyoruz
AB Temsilciliği kaynakları da 2004 yılında üye olduklarından bu yana AB’nin yaptığı her toplantıda diğer ülkelerle birlikte Rumların da bayrağının kullanıldığını belirttiler. Rum bayrağının bir kamu binasına da ilk kez girmediğini belirten AB kaynakları, “2004 yılında İstanbul’da Sepetçiler Kasrı’nda yine AB tarafından organize edilen Gazeteciler Konferansı’nda da salona diğer AB üyelerinin yanı sıra Rumların bayrağı da asıldı” bilgisini verdiler.

’9 Mayıs Avrupa Günü’ resepsiyonunda Ankara Devlet Konukevi’ne Rum bayrağı asılmıştı.

(yeniçağ)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.