Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

 

Görme sorununu rahatsızlıkları arasında yer alan retina dekolmanı rahatsızlığı tedavi edilmezse görme kaybı açığa çıkar. Sadece bununla sınırlı kalmaz. Birden fazla görme probleminin açığa çıktığı durumlarda tedavi edilmelidir. Aksi durumlarda farklı hastalıkların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilecek durumlardandır.

Retina Dekolmanı Nedir?

Bir diğer anlamda retina yırtılması ya da retina delinmesi anlamına da gelmiş olur. Gözün arkasında yer alan ve ışığı algılamaya yardımcı olan sinir ve dokulardan oluşan yapıya denir. Ciddi göz hastalıkları arasında yerini almış olur. Tedavi edilmeyip, kontrol altına alınmadığında genelde görme kaybı oluşmaya başlar. Mutlaka düzenli olarak göz muayenelerinin gerçekleştirilmesi gerekir. Retina dekolmanı tedavi edilmediğinde genelde bütün sorunlar retinaya yayılmış olur.

Meydana gelen retina dekolmanı sorunu ise görüşün azalmasına ve zaman içerisinde görme kusurlarının açığa çıktığı durumlar meydana gelir. Erken tedavi sürecinde yırtıklara engel olunduğunda retina tabakasının yırtılmadan önüne geçilmiş olur. Mutlaka düzenli göz kontrollerini yapmaya özen göstermek gerekir.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina dekolmanı diğer hastalıklarda olduğu gibi belirtiler veren ve rahatsızlığı ortaya çıkaran durumlardan bir tanesi olmuş olur. Burada kişide görülen belirtiler her ne kadar ciddi gibi görünmüyor olsa da aslında ileride büyük sorunlara sebep olur.

Havada uçuşan cisimlerin birdenbire ortaya çıkması, istemsizce göz kırpma, göze inmiş olan siyah-gri perdenin ortaya çıkması gibi belirtiler meydana gelir. Retina dekolmanı belirtilerinde görülen bir diğer durum ise ışık çakmasının da görünmesidir.

Sarı Nokta Hastalığı Kimlerde Görülür?

Sarı nokta hastalığı özellikle ilerleyen yaşlarda görülebilen bir göz problemidir. Hastalığın ortaya çıkış nedeni bilinmiyor fakat meydana gelen sorunlardan yola çıkarak bazı problemlerin nedenine rastlanmış olur.

Sarı nokta hastalığı özellikle kadınlarda görülür. Sigara içen bireylerde, obezite hastalarında, 65 yaş üstü bireylerde, genetik veya çevresel faktörlerden dolayı ortaya çıkar.

Sarı Nokta Hastalığı Nasıl Gelişir?

Sarı nokta hastalığı yaşa bağlı olarak ortaya çıkar. İki farklı türde karşımıza çıkar. Islak makula dejenerasyonu ve kuru makula dejenerasyon şeklinde karşımıza çıkar. Burada alt formlarda yer alan iki tür durum değerlendirildikten sonra tanı konulur.

Böylelikle sarı nokta hastalığı tanısının konulmasında yardımcı olur. Sıklıkla görülen bu hastalık retinanın makula denen bölgesinde küçük sarı renkte görülür. Sarı renklerin birikmesi sonucunda makulaya zarar vermiş olur ve tedavi edilmezse görme kaybına yol açmış olur.

Sarı Nokta Hastalığı Neden Olur?

Sarı nokta hastalığı, kesin olarak ortaya çıkış nedeni belli değildir. Fakat ortaya çıkmasıyla birlikte yürütülen tahminler sonucunda gelişme riskinin neye bağlı olduğu hakkında detaylı bilgi sahibi olunur.

 

Vitrektomi Ameliyatının Amacı Nedir?

Vitrektomi ameliyatı gerçekleşmediği durumlarda, görme işlevini yerine getirmiş olan ve beyne iletilen sinirlerin gönderilmesine engel olur.

Görme sorununu ortadan kaldırabilmek ve hastalığın daha fazla ilerlemesine engel olabilmek adına Vitrektomi ameliyatı gerçekleştirilir. Genel olarak bakıldığında halk arasında bu duruma katarakt ameliyatı da denilebilir.

Küçük kesi ile girilmesiyle birlikte vitrektomi ameliyatı yapılır. Retina yırtığı, göz içi enfeksiyonları, yabancı cisimleri ortadan kaldırma gibi hastalıkların da giderilmesinde büyük rol oynamış olur.

Vitrektomi Hangi Göz Hastalıklarında Tercih Edilir?

Halk arasında katarakt olarak bilinen Vitrektomi ameliyatı; retina yırtığı, retina temizliği, sarı noktanın tedavisinde, gözün içine kaçan yabancı cisimlerin çıkarılmasına, retina ayrılmasındaki göz hastalıklarında tercih edilmiş olur.

Mutlaka uzman hekim tarafından muayene yapılması ve tedavisi gerçekleştirilmelidir. Bu sayede daha sağlıklı sonuçların alınmasına yardımcı olur ve en doğru şekilde Vitrektomi ameliyatı gerçekleştirilmiş olur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.