Regaip Kandiliniz kutlu olsun

Regaip Kandiliniz kutlu olsun

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yarın gece Regaip Kandilinin idrak edileceğini belirterek, "Bu gecede Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamak

Mübarek Regaip Kandili'nizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz.

AA-Bardakoğlu, yarın gece idrak edilecek olan Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandilinde Cenabıhak'ka yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendini bulma ve bilmenin, nefsin yanıltıcı arzularından uzaklaşma imkanının yakalandığını ifade etti. Üç aylara yine dünyada ve yakın çevrede yaşanan savaşın, şiddet ve terörün, sonu gelmeyen kin ve ihtirasın, düşmanlık ve ayrımcılığın iyice tırmandığı, bütün bunların vicdan sahiplerini umutsuzluk ve karamsarlığa sürüklediği bir ortamda girildiğini kaydeden Bardakoğlu, Kur'an-ı Kerim'de "İnsanların kendi elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve ve denizde bozgun çıktı. Yaptıklarının bir kısmının bedelini Allah onlara tattırmaktadır ki, vazgeçsinler!" mealindeki ilahi tespitin, kötülüğü önlemenin, iyiliği egemen kılmanın insanlara ait bir sorumluluk olduğunu açıkça vurguladığına işaret etti.

Küresel ısınma ve kirlenme, doğal çevrenin yok edilmesi gibi çevre sorunlarıyla savaş, şiddet ve terör gibi olumsuzluklara da işaret eden Bardakoğlu, "Kandilin bizlere sunduğu durup derinlemesine düşünme fırsatını kullanarak fert, ülke ve dünya ölçeğinde durum değerlendirmesi yapmalı, bütün insanlığa ve Yüce Yaradanımıza karşı ödevlerimizi tekrar hatırlamalıyız" dedi.

***

ANKA)- Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Ragaib Kandili mesajlarında "barış isteği" yer aldı.
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Regaip Kandili mesajında, bütün dünyada özellikle de Kerkük'te ve Irak'ta yaşanan acıların, insanlar çaresiz bırakan savaşların sona ermesini istedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi atmosfer, son derece gergin, aşırı derecede kaba ve düşmanca sürmektedir. Bu şunu gösteriyor ki, ülkemizin eskisinden daha çok, 'barışmaya' ihtiyacı vardır" dedi.
BTP Genel Başkanı Haydar Baş ise, Türkiye'nin ve insanlığın tarihin en ağır şartlarından geçtiğini belirterek, bütün insanlığı güvene barışa kavuşturmanın herkesin görevi olduğunu kaydetti.
BBP eski Genel Başkanı Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu da, insanlığın Batı felsefesinin kin, kavga, fuhuş ve uyuşturucu ağlarına takıldığını belirterek, bu sebeple dünyada acıların ve savaşların bitmediğini kaydetti. Yazıcıoğlu, başta Irak, Filistin, Lübnan, Çeçenistan, Karabağ, ve Doğu Türkmenistan'da yaşanan acıların son bulmasını diledi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.