RAM Nedir? RAM Nasıl Seçilir?

RAM Nedir? RAM Nasıl Seçilir?

RAM Nedir? RAM Nasıl Seçilir?

 

RAM, bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler için oldukça önemlidir. Bilgisayarın en önemli donanımlarından biri olan RAM, geçici depolama birimi olarak tanımlanır. RAM seçimi yaparken sisteminizle uyumlu olup olmadığı ve ne kadar belleğe ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz.

RAM Nedir?

RAM, bilgisayarın ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri geçici olarak depolayan birim olarak tanımlanır. Türkçede “Rastgele Erişilebilir Bellek” olarak tanımlanan RAM, topladığı bilgileri sürekli olarak barındırmıyor. Bilgisayar açık olduğu sürece birçok bilgiyi depolayan RAM bellekler bilgisayar kapandığı zaman tüm bilgilerin silinmesi söz konusudur.

RAM bellek çeşitleri DDR2, DDR3 ve DDR4 şeklinde sıralanabilir. DDR4 RAM “dördüncü nesil çift veri hızı” anlamına gelmektedir. DDR2 ve DDR3 olarak tanımlanan eski bellek türlerine göre DDR4 daha gelişmiş bir tür olarak karşımıza çıkar.

Yüksek performans sunan DDR4 Ram sayesinde eski bilgisayarınızda yapmakta zorlandığınız birçok işlemi kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Genel olarak standart olan DDR4 RAM’ler 2400 MHz desteği ile piyasada yer almaktadır. DDR3 Ram bellekte yer alan hız desteğine kıyasla daha yüksek performans seçeneği elde edilebilir.

DDR4 RAM Avantajları

DDR4 RAM bellek ile bilgisayar ile daha hızlı ve çoklu görevler gerçekleştirilebilir. Düşük güç tüketimi ile çalışan DDR4 RAM için 1,2 volt yeterli olacaktır. DDR3’e oranla daha düşük bir güçle çalışması söz konusudur. Aynı zamanda DDR4 daha az ısı desteğini sunar. DDR4 teknolojisi ile azalan güç tüketimi masaüstü bilgisayarlar ve sunucular için ekonomik olma özelliğini taşır.

DDR4 daha yüksek yoğunluklu çiplere sahiptir. DDR4’te bulunan çubuklar sayı olarak normal seviyede yer almaktadır. Bilgisayarda DDR4 sistemini kullanmak için CPU ve belleği yükseltmek yeterli olacaktır. 

DDR4 modülleri DDR3 ile uyumsuz olabilir. Eski bilgisayarınızı DDR4’e yükseltmek için anakartın ve işlemcinin de yükseltilmesi gerekir. Aksi takdirde DDR4 bilgisayarınıza uyum sağlamayacaktır.

Longline Store, yüksek kalite ürün portföyü ve memory çözümleriyle adından söz ettirmektedir. RAM, Ethernet, fiber kablo, Switch ve SSD gibi pek çok ürünü üreten Longline, kaliteli ve yüksek teknoloji ürünleri müşteriyle buluşturmaktadır. Longline Store ürünleri hakkında detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için www.longlinestore.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.