Rahim Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Rahim Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Rahim Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Kadınlar için önemli bir tanı yöntemi olan anestezili rahim filmi, rahme verilen anestezi maddesi sonrasında çekilir. İşlem öncesinde hasta önlük giyer ve rahim filmi sedyesine yatırılır. Rahim bölgesinin detaylı ve özenli temizliği yapıldıktan sonra rahme anestezi sıvısı enjekte edilir.

Hasta anestezi etkisine girdikten sonra C kollu röntgen filmi ile rahmin filmi çekilir. Rahim filmi çekme işlemi bittikten sonra ise hasta uyandırılır. Rahim filmi fiyatları hasta uyandıktan sonra herhangi bir sorun olmadan işlem tamamlanır.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Uterus kavite anormalliklerinin incelenmesinde yüksek duyarlılığa sahip olan rahim filmi, özellikle kısırlık tedavisi görecek olan kadınlarda kullanılan birincil tanı yöntemlerinin başında gelir. Rahim filmi sayesinde tüplerin açık ya da kapalı olduğu anlaşılabilirken aynı zamanda yumurtalıkların yapısı ve şekli incelenir.

Özellikle son yıllarda kısırlık tedavisi gören kadınlar için hem tanı hem de tedavi sürecinde sıklıkla tercih edilen yöntemlerin başında gelmeye başlaması ile rahim filmi fiyatları da sık sorulan sorular arasında yerini almıştır.

Rahim Filmi Nasıl Uygulanır?

Rahim filmi uygulaması basit ve kısa süren, ayrıca rahim filmi fiyatları da uygun olan bir uygulamadır. Sırt üstü yatmış ve ayaklarını karnına doğru çekmiş olan hastanın önce rahim ağzı özel solüsyonlar ile temizlenir. Ardından rahim içinin kamera sistemi ile net görüntülenebilmesi için özel bir ilaç sıvısı enjekte edilir. Son aşamada ise ucunda boncuk şeklinde kamera olan ince kanüller rahme gönderilerek yumurtaların yapısı, şekli ve follop tüplerinin durumu incelenir.

Rahim Filmi Fiyatları

Rahim filmi çektirecek olan kadın hastalar özellikle rahim filmi ücreti, SGK’nın ödeyip ödemediği konularını da merak edip araştırır. Ancak bu konuda net bir fiyat bilgisi yoktur.

Her hastaya uygulanan rahim filmi yöntemleri farklı olmakla birlikte aynı zamanda rahim filmi ücreti, sağlık kurumunun fiyatlarına ve hatta işlemi yapacak uzmana göre dahi farklılık gösterebilir.

Açık emar, tıp alanında kullanılan ve hem tanı hem de tedavi sürecinde uzmanlara en doğru bilgileri veren bir yöntemdir. Görüntüleme tekniklerinden sadece birisi olan açık emar yöntemi ile birlikte anestezili rahim filmi ya da normal rahim filmi gibi görüntüleme teknikleri de gerekli görüldüğünde uzmanlar tarafından tercih edilebilir.

Görüntüleme tekniklerinin hangi durumlarda nasıl kullanıldığı, hangi hastalıkların teşhisinde tercih edildiği ve rahim filmi ücreti gibi tüm detaylar tanı ve tedavi süreci öncesinde uzman hekimler tarafından hastaya yapılan bilgilendirmeler arasında yer alır.

Açık Emar Nedir?

Tıp biliminin en gelişmiş görüntüleme tekniği açık emar tekniğidir. Bu teknikte hastanın iç organlarından kapalı olarak görüntü alınır. Hastaya hiçbir şekilde radyasyon vermemekle birlikte aynı zamanda acı ve ağrı hissettiren bir teknik de değildir.

Açık emar çekilen hastanın tüm hücrelerinden görüntü kesitleri alınır ve bu görüntüler bilgisayara aktarılır. Hatta kapalı emarda görüntülenmesi zor olan hücrelerin dahi açık emar ile görüntülenmesi daha kolay ve daha hızlı olabilir.

Açık Emar Kimlere Uygulanır?

Açık emar, her hastaya uygulanabilen bir görüntüleme tekniği olmakla birlikte ayrıca kapalı emara giremeyen hastalar için özellikle tercih edilen bir sistemdir. Hastanın kapalı alan fobisi var ise, hasta kapalı alanda nefes alıp vermekte güçlük çekiyor ise ya da hasta çocuk ise o halde açık emar bu hastalara öncelikli olarak uygulanır.

Kapalı emara göre hem sonuçlar hem de hasta açısında konfor yönünden son derece kesin olan açık emar sisteminde hücre oluşumları bilgisayar ortamında görüntüye çevrilir. Bu sayede hastanın şikâyetleri doğrultusunda tanı süreci hızlı ilerken kesin sonuçlar ile tedavi süreci planlanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.