Politika Durağı'nı bitiren diyalog

Politika Durağı'nı bitiren diyalog

Cüneyt Arcayürek ve Tuncay Özkan'ın beraber sunduğu program 7 yıl sonra olaylı biçimde bitti. Artık Politika Durağı yok. İşte ikili arasında bağları kopartan diyalog...

'Politika Durağı' programında Cüneyt Arcayürek ve Tuncay Özkan, hararetli bir şekilde "Hulki Cevizoğlu" yüzünden tartışmışlardı. Canlı yayında Arcayürek, Cevizoğlu yüzünden Özkan'a sert biçimde yüklendi. Bunun üzerine programı alel acele kesen Özkan daha sonra kesin kararını verdi. Program "tatile çıktı" diye duyuruldu.

Ancak gerçek bu değildi ikilinin arasındaki bağ o an koptu. Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek 7 yılı aşkın süredir katıldığı programından ayrıldı.

Programın dün yapılmaması üzerine gazeteyi arayan çok sayıda yurttaş bunun nedenini sordu. Arcayürek, izleyicinin gerçekleri öğrenme hakkı bulunduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Meslek yaşamımda hep inandığım doğruları savundum. Bu ilkemi Politika Durağı programımda da korudum. Programda Türkiye'nin en önemli sorununun AKP olduğunu, bu hükümetten kurtulmak için 22 Temmuz'un çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyorum. 22 Temmuz'da yapılması gereken, CHP oylarının bölünmemesini sağlamaktır. Bağımsız adayların bu hedefe zarar vereceği açık. Bu görüşüm programda kabul görmedi. Siyasetin ısındığı şu günlerde tatile çıkmam söz konusu değildir. Gazetem Cumhuriyet'te aynı doğrultuda yazmaya devam edeceğim."





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.