Polise saldıranlar okumuş çocuklar

Polise saldıranlar okumuş çocuklar

Derbide polise saldıranların çoğu üniversite mezunu, 1'i üst düzey yönetici. İşte saldırganların mesleği...

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada tribünlerde meydana gelen olaylara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi.
      Derbi maçtaki olayların ardından gözaltına alınarak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Ertan Y, Mahmut T, Yılmaz T, Murat A, Gökhan G, Zafer E, Süleyman A, Sinan B, Cahit M, Gökhan O, Fatih B, Çağatay G, Uğur K, Hakan E. ve Can T'nin polisteki işlemleri tamamlandı.
      Şüpheliler, haklarında "devlet malına zarar vermek" ve "polise mukavemette bulunmak" suçlarından işlem yapılmak üzere Şişli Adliyesi'ne gönderildi.
      Çoğunluğu üniversite mezunu olduğu bildirilen şüpheliler arasında bulunan Yılmaz T. ve Süleyman A'nın, 7 yıl önce Galatasaray ile Leeds United takımları arasında oynanan futbol karşılaşması öncesi Taksim'de çıkan ve 2 İngiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin dava kapsamında yargılandıkları belirlendi. Ayrıca, polise sandalye ile vurduğu tespit edilen Ertan Y'nin bir şirketin bayiliğini yaptığı, Mahmut T'nin de başka bir şirkette üst düzey yönetici olduğu anlaşıldı.
     
     BİR POLİS KÖR OLABİLİR

      Polis yetkilileri, olaylarda yaralanarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan polis memuru Ürfet Çabuk'un gözünde yüzde 80 görme kaybı oluştuğunu ve bugün ameliyat edileceğini belirttiler.
      İstanbul Valisi Muammer Güler, dün yaptığı açıklamada Galatasaray- Fenerbahçe maçındaki olaylar sırasında bir polis memurunun gözünden yaralandığını ve büyük oranda görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu söylemişti.
      Güler “Polis arkadaşımız gözüne gelen madeni bir cisimden dolayı ameliyata girmek üzere ve ameliyat sonrasında da maalesef yüzde 80 oranında görme yetisini kaybedeceği gibi bir durum var. Bu bizi çok üzüyor. Müdür yardımcılarımızdan birinin yüzünde dikiş var ve 12 polis memurumuz da ayakta tedavi edildi. Yani 14 polis memuru yaralandı ve bir polis memuru genç bir arkadaşım gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya" demişti.
     
     İÇİŞERİ BAKANI: ÇİRKİN DEMEK YETMEZ

      İçişleri Bakanı Osman Güneş, Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yapılan karşılaşmada tribünlerde meydana gelen olayların sıradan olaylar olmadığını belirterek, bu tür olayların yaşanmaması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.
      İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine gelerek kentteki asayiş olaylarına ilişkin brifing alan Güneş, emniyetten ayrılırken basın mensuplarının, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmada çıkan olaylara ilişkin sorularını yanıtladı.
      Bakan Güneş, Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında yapılan maçta meydana gelen olayların ülke imajını olumsuz yönde zedeleyen olaylar olduğunu ve bu tür olayların gerçekleşmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.
      Konuyla ilgili tedbir almak durumunda olan tarafların belli olduğunu ifade eden Güneş, şöyle konuştu:
      "Sadece bu olayın çok çirkin bir olay olduğunu söylememiz yetmemektedir. Kaldı ki bu son olayda, güvenlik güçleri elinden gelen gayreti göstermiştir. Bunu da tüm toplumumuz görmüştür. Futbol kulüplerimiz de bu olayın içerisindedir. Onlar da ellerinden geleni yapmalıdır. Bu konunun tarafları, federasyonumuz, ellerinden gelini yapmalıdır." Güneş, bu tür olayların meydana gelmemesi için tarafların bir araya gelmesi ve alınması gereken tedbirleri değerlendirmesi gerektiğini de ifade ederek, "Herkesin sağduyulu davranıp ve taşın altına elini koyup bir iş birliği içerisine girmesi lazımdır" dedi.
      Bakanlık olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Osman Güneş, "Güvenlik güçlerimiz zaten elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edecek. İlgili diğer taraflarla da her zaman görüşmek suretiyle ortak birtakım tedbirler alma konusunda da biz üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuştu.
     
     "ÖN HAZIRLIK YAPILMIŞ"

      İçişleri Bakanı Güneş, bir gazetecinin, "olaylardan önce ön hazırlık yapıldığına dair bir bilgi olup olmadığını" sorması üzerine de şöyle dedi:
      "Şimdi o olayları herkes gördü, herkes izledi. Valimizin açıklaması oldu. Bu olayları çok iyi değerlendirir, tahlil ederseniz çok sıradan olaylar olmadığı açıktır. Birtakım ön hazırlıkların olduğu anlaşılıyor.
      Bu da bizi maalesef o dediğiniz gibi bir sonuca götürüyor. Bu hoş bir şey değil.
      Biz bundan sonrası için elimizden gelen neyse onu yapacağız. İlgili tarafları bir araya getirmeye gayret edeceğiz. Bundan sonra bu olayların tekerrür etmemesi için de yine herkesin üzerine düşeni yapması icap ettiğini bir daha söylüyorum. Herkesin sağduyulu davranması ve gayret göstermesi gerektiğini ifade ediyorum."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.