Polis kamera görüntülerini inceliyor

Polis kamera görüntülerini inceliyor

Anafartalar Çarşısı'ndaki patlamanın görüntülerinin çarşının karşısında bulanan Ulus Şehir Çarşısı'nın güvenli kameralarında olduğu öğrenildi. Canlı bomba ihtimali var.

Polis yetkilileri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanlarının görüntüleri alarak incelemeye koyulduğunu bildirdi. Bu arada patlama sırasında çarşının yaklaşık 30 metre karşısında bulunan Ulus Şehir Çarşısı'nın bazı camlarının kırıldığı ve 5. katında şarapnel parçalarının bulunduğu öğrenildi. Polis yetkilileri A4'ün çok güçlü bir patlayıcı olduğunu ve patlamanın olduğu bölgedeki zeminde çukur olmadığını ve tahribatın yukarıya ve kenarlara doğru olduğnu bildirdi. Bununda canlı bomba ihtimalini artırdığı belirtildi. Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı özel ekipler ise patlamanın meydana geldiği yerlerdeki kalıntıları incelemeye aldı. Laboratuvarda yapılan incelemelerin ardından bombanın durumu netlik kazanacak.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre patlamanın, bir belediye otobüsünün durağa yanaşmasından hemen önce meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın otobüsün yolcularını indirmesi sırasında yaşanmış olmamasının olaydaki can kaybı ve yaralı sayısının daha fazla olmasını önlediği belirtildi.

OLAYLA İLGİLİ 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olaydan sonra Ankara'nın çıkış noktalarını tutan polis, 8 kişiyi gözaltına aldı. Kamera görüntüleri ve görgü şahitlerinin ifadesi doğrultusunda araştırmayı derinleştiren Emniyet, saldırganı Ulus'a getirdiği belirlenen kırmızı renkli bir aracı arıyor.

POLİS, KAMERA KAYITLARINI İNCELİYOR

Emniyet, bölgede bulunan bütün binalardaki kamera kayıtlarını topladı. Ayrıca Ulus Meydanı'na yerleştirilen MOBESE kameralarına ait görüntüler inceleniyor. Polis, bölgeden yapılan bütün telefon görüşmelerinin de dökümünü aldı.



Zaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.