Polikarbon Levhalar Hakkında Bilgi

Polikarbon Levhalar Hakkında Bilgi

Polikarbon Levhalar Hakkında Bilgi

 

 

Sert ve dayanıklı polikarbon plastik, cam ve akrilik plastiğe göre önemli ölçüde güçlüdür. Polikarbon plastikler, yüksek trafik kullanımına, vandalizme ve hırsızlığa karşı arttırılmış koruma sağlayan hafif ve ekonomik bir cam malzemesidir. Akrilik ile karşılaştırıldığında sadece biraz daha az şeffaftır, ancak polikarbonat plastik levhalar çizilmeye daha yatkındır.

 

Polikarbonat Plastik Nedir?

Bisfenol A veya polikarbonat plastiğin polikarbonatı, 1953 yılında Bayer AG’den polimer kimyagerleri Dr. H. Schnell ve General Electric Company, ABD’den Dr. Daniel Fox tarafından bağımsız olarak sentezlendi.

Polikarbonat neredeyse kırılmaz bir plastiktir ve çeşitleri gözlük camlarına, kurşun geçirmez cam dahil koruyucu ekipmanlara çok sayıda tıbbi cihaza dönüştürülür ve ayrıca seralarda yapı malzemesi olarak da kullanılabilir. Cam uygulamaları, CD’ler DVD’ler ve Blu-ray diskler gibi dijital ortamlar ve ayrıca dış mekan aydınlatma armatürleri aracılığıyla kullanılabilir.

 

Polikarbonat Plastik Ne İçin Kullanılır?

Polikarbon plastiğin yüksek mukavemeti nedeniyle geniş bir kullanım alanı vardır. Bu, koruyucu donanımı, dış aydınlatma armatürlerini, kurşuna dayanıklı uygulamaları, mobilya kurulumlarını, spor ürünlerini, tıbbi endüstrileri ve daha fazlasını içerir. Herhangi bir koruyucu kaplama olmadan polikarbonat, bitki yaşamı ve seralar için ideal olan UV ışınlarının yanlızca %10’una dayanır. Aşağıda bazı ek yaygın kullanım alanları verilmiştir;

  1. Çatı Panelleri
  2. Pencereler
  3. Dış Cephe Kaplaması

 

Polikarbonat Plastiğin Gıda Uygulamalarında Kullanılması Güvenli Mi?

Evet, polikarbonattaki BPA’lara ilişkin kapsamlı güvenlik verileri, polikarbonat plastiğin tüketici ürünlerinde güvenle kullanılabileceğini göstermiştir. Polikarbonat plastiğin gıda ile temas eden uygulamalarda kullanımı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi, Alman Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı ve diğerleri tarafından güvenli olarak kabul edilmeye devam etmektedir. Bu kurumlar dünya çapında düzenleyici kurumlardır.

 

Polikarbon Doğal mı Sentetik mi?

Polikarbon, ilk olarak 1953’te keşfedilen sentetik bir plastiktir. Polikarbonat, bisfenol A’nın (BPA) fosgen COCI ile reaksiyonu yoluyla üretilir ve son derece güçlü bir plastiktir.

 

 

Polikarbonatın Faydaları Nelerdir?

Polikarbon darbelere son derece dayanıklıdır, bu da onu güvenlik veya güç gerektiğinde ideal bir seçim haline getirir. Kurşuna dayanıklı cam (genellikle kurşun geçirmez cam olarak adlandırılır) veya güvenliği arttırmak için tasarlanmış pencereler gibi malzemeler oluşturmak için kullanılır. Aynı zamanda bir termoplastiktir, yani kaliteden ödün vermeden yeniden ısıtılabilir ve soğutulabilir. UV direnci seralar, çatı pencereleri ve fidanlıklar gibi dış mekan uygulamalarında kullanılmasına izin verir.

 

Oluklu polikarbon levhaları incelemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

https://www.polinyapi.com.tr/urunler/polikarbonat-levhalar/oluklu-polikarbon-levhalar.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.