POAŞ'ın yeni CEO'su belli oldu

POAŞ'ın yeni CEO'su belli oldu

Petrol Ofisi'nde Jan Nahum'un koltuğuna oturacak isim belli oldu. İşte POAŞ'ın yeni CEO'su.....

Akaryakıt dağıtım şirketi Petrol Ofisi'nin genel müdürlüğüne Melih Türker getirildi. Türker PO'daki görevine 1 Haziran 2007 tarihi itibarıyla başlayacak.

      Uluslararası akaryakıt sektöründe, başarılı kariyeri sayesinde yakından tanınan bir isim olan Türker, son 4 yıldır Shell Avrupa'da Global Madeni Yağlar İş Ünitesi Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. 1989 yılında ABD'li petrol devi Exxon International'a bağlı Esso Pazarlama'da satış ve pazarlama koordinatörü olarak işe başlayan Melih Türker, akaryakıt sektöründe yaklaşık 20 yıldır değişik birimlerde yöneticilik yaptı.

      1991 yılında, Shell Türkiye'ye tranfer olan Türker, burada Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1993'ten itibaren Shell Ortadoğu, Dubai ve BAE bölgesinde satış ve pazarlama faaliyetlerini yöneten Türker, 1996 yılında Türkiye'ye 'Yağ Ürünleri Satış ve Planlama Müdürü' olarak döndü. 1998 yılında Shell Türkiye'nin genel müdürü oldu. Şirketin ilk Türk genel müdürü unvanına da sahip olan Türker, 5 yıl sürdürdüğü bu görevin ardından 2003 yılında Shell Avrupa'nın Global Madeni Yağlar Genel Müdürlüğü'ne getirildi.Petrol Ofisinin yeni CEOsu Melih Türker

      2005 yılından bu yana da Shell Avrupa Global Madeni Yağlar Stratejik İş Ünitesi Genel Müdürü olarak görev yapan Türker, 1 Haziran 2007 tarihinden itibaren Petrol Ofisi Genel Müdürü olarak yeni görevine başlıyor.
      1959 doğumlu Melih Türker, İstanbul Teknik Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. Türker, yüksek lisans ve MBA'ini ABD'deki Gannon Üniversitesi'nde yaptı. Türker, evli ve bir çocuk sahibi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.