PKK Türkiye ile İran kıskacında

PKK Türkiye ile İran kıskacında

K. Irak sınırında ‘Balyoz operasyonu’ sürürken, Türk tankları, sınıra 30 Km mesafedeki Stavrık bölgesinde atışlı tatbikat yaptı. İran ise kendi bölgesindeki PKK yuvalarını bombalıyor.

Ramazan İMRAĞ'ın haberi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK’ya yönelik Şırnak ve Kuzey Irak sınırında başlattığı ‘Balyoz operasyonu’ sürürken, daha önce Cudi ve Gabar Dağı eteklerinde atışlı tatbikat yapan tanklar, bu kez sınıra 30 kilometre mesafedeki Stavrık bölgesinde atışlı tatbikat yaptı. İran'ın da kendi bölgelerindeki PKK yuvalarını bombalamayı sürdürdüğü belirtildi.
Güvenlik güçleri, Kuzey Irak sınırı ve Şırnak’ın Cudi, Gabar Dağları ile Bestler Dereler bölgesinde PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Kuzey Irak sınırını tamamen çembere alan Mehmetçikler, PKK’nın olası geçiş güzergahlarını da tutuyor. Stavrık bölgesindeki dağlık alanda konuşlanan tanklar, bu sabah atışlı tatbikatın yanı sıra, arazide hızlı manevra, sıcakların 40 derecenin üzerine çıkması halinde alınacak önlemler, arazide konuşlanma gibi çalışmalar yaptı. Öğle saatlerine kadar tatbikat yapan tanklar daha sonra aynı güzergahtan birliklerine döndü.

İRAN VURUYOR

Bu arada İran Ordusu tarafından Kuzey Irak’ta Erbil’e bağlı Hacıümran bölgesinde terör örgütü PKK’nın İran’daki kolu olan PJAK’a karşı başlattığı operasyonun kapsamının genişlediği bildirildi. Dün akşama kadar Hacıümran bölgesini bombalayan İran topçusunun, bugün Süleymaniye’nin Pıştder Kasabası’nın Memend Dağları'nın eteklerindeki sınırda bulunan Gögedor, Şınave, Sipigıle, Rezge, Maredu, Suregıle, Remkan, Berçekey Vaş, Kani Reze köylerini bombaladığı belirtildi.
Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin resmi internet sitesi Puk- Media’ya bombardımanla ilgili bilgi veren Pıştder Kaymakamı Hüseyin Ahmet, bir süredir sınır hattında yığınak yapan İran Ordusu'nun dün başlayan top saldırılarının bugün şiddetlendiğini söyledi.
Kaymakam Hüseyin Ahmet, İran Ordusu'nun bugünkü bombardımanlarında Mamend Dağı eteklerinin sınır bölgesinde yer alan çok sayıda köyün bombalandığını, bombardıman altında bulunan köylerin boşaltıldığını, köylülerin ise Pıştder ve Kaledize kasabalarına sığındığını belirtti.

PKK’nın İran’ın düzenlediği operasyon nedeniyle güçlerinin önemli bir kısmını, daha iç kesimlerdeki güvenli bölgelere çektiği de kaydedildi.

TÜRKİYE DE BOMBALIYOR İDDİASI

Puk- Media’da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de dün gece Duhok’un Kaniması bölgesinde yer alan Tırvaniş köyünü bombaladığı, köyü boşaltan köylülerin mağaralara ve çevre köylere sığındıkları iddia edildi.



Milliyet

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.