Piyasalar haftayı nasıl kapattı?

Piyasalar haftayı nasıl kapattı?

İMKB, haftanın son işlem gününü yenilenen 'çifte rekor'la kapattı. İşte kapanış rakamları...

İMKB, haftanın son işlem gününü yenilenen 'çifte rekor'la kapattı. Endeks bugün 53 binle tarihi zirve yeniledi, kar satışıyla 52 binde dengelendi. Ulusal-100 Endeks, günü 81 puan artışla 52087 puandan tamamladı. Borsa, haftalık bazda ise yüzde 4.4 prim yaptı. Döviz ve faizde ise gevşeme eğilimi yaşandı. Dolar 1.27 YTL, faiz yüzde 17.6 seviyelerine geriledi.

İMKB hisse senetleri piyasası, haftanın son işlem gününde dalgalı seyir izledi. Yurtdışındaki yükselişlerin desteğiyle güne hızlı çıkışla başlayan borsa, 53 bin bölgesini test etti. Piyasa, 53062 puanla tarihi zirvesini tazeledi. Yaşanan sert yükseliş kar satışı olarak değerlendirilince, ikinci seansta düşüş geldi. Özellikle mali sektör hisselerinde artan satışlar, endeksi 51852 puana kadar çekti. 52 binde dengelenen endeks, kapanışını yeni bir rekorla gerçekleştirdi. İMKB, günü 81 puan ve yüzde 0.2 değer artışla 52087 puandan tamamladı. Hisse senetleri haftalık bazda ise ortalama yüzde 4,4 prim yapmış oldu. Gün sonunda 2.4 milyar işlem hacmi kaydedildi. İş Bankası C, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Doğan Holding ve Koç Holding en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Bir aracı kurum yetkilisinin piyasaya ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"Seçim sonrasi olumlu siyasi ve ekonomik beklentilerin etkisi ile geçtiğimiz iki hafta boyunca Hisse Senetleri Piyasası'nda izlenen yukarı yönlü hareketin ardından haftanın son işlem günü kar satışları izlendi. Avrupa piyasalarındaki gevşek seyirler ve ABD'de açıklanan verilerin beklentilerin dışında gerçekleşmelere işaret etmesi piyasaya olumsuz yansırken Bileşik Endeks günü 52087 puan seviyesinden tamamladı. Yeni haftada yine siyasetin ve yurtdışı piyasaların izlenmesini beklediğimiz Hisse Senetleri Piyasası'nda ABD'de açıklanacak olan enflasyon verileri ve FED Başkanı Bernanke'nin açıklamaları önem taşıyacaktır."

Döviz ve faiz geriledi

Döviz ve faiz cephesinde bugün gevşeme eğilimi etkili oldu. Dolar 1.27 YTL ile Mart 2005'teki düzeye geri gelirken, euro/dolar paritesi 1.3814 sent seviyesiyle rekor kırdı. Güne düşüşle başlayarak yüzde 17.6 bandına gerileyen faiz, gün genelinde yatay seyretti.

Saat 16:40 itibariyle; bankalararası piyasada dolar 1.2715-1.2790 YTL aralığında işlem görüyor. Kapalıçarşıda dolar 1.2770 YTL'ye, euro 1.7600 YTL'ye geriledi. Euro/dolar paritesi sabah göre yükselerek 1.38 sent seviyesine çıkarken, dolar/Yen paritesi 122.00 seviyesine geriledi.

6 Mayıs 2009 vadeli gösterge tahvil, günü yüzde 17.66 bileşik seviyesinden kapatırken, pazartesi gününe valörlü işlemlerde yüzde 17.65 seviyesinde yer aldı. Gösterge tahvil dün, aynı güne valörlü işlemlerde yüzde 17.99, bugüne valörlü işlemlerde yüzde 17.90 bileşikten kapanmıştı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.