Petrol Ofisi'ne Maliye'den ballı kıyak

Petrol Ofisi'ne Maliye'den ballı kıyak

Petrol Ofisi ile Maliye arasında vergi konusunda yürütülen görüşmeler uzlaşmayla sonuçlandı. Vergi cezasında yüzde 50 indirim uygulanacak. Petrol Ofisi ne kadar ödeyecek?

Petrol Ofisi ile Maliye arasında vergi konusunda yürütülen görüşmeler uzlaşmayla sonuçlandı.Uzlaşmaya göre vergi aslına yüzde 50 indirim uygulanacak. Petrol Ofisi, vergi aslı ve ceza dahil toplam ödeme 275.3 milyon YTL’lik ödeme yapacak. Açıklamanın ardından, şirket hisseleri işleme başladı.

Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesi Mart ayında Petrol Ofisi’ne, 2002-2006 yıllarını kapsayan dönem için faizler hariç 985.5 milyon YTL vergi aslı ve ceza ödemesini tebliğ etmişti.

Maliye Bakanlığı ile şirket arasında uzlaşmaya varıldı. Buna göre vergi aslına yüzde 50 indirim uygulanacak ve her şey dahil toplam ödeme tutarı 275 milyon 316 bin YTL olacak.

"ASLINDA HAKLIYIZ, UZAMASIN İSTEDİK"

Şirketen yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Şirketimizin düzenli olarak vergilerini ödemesine, iştiraklerinin rutinin dışında hiçbir önemli vergi uyuşmazlıklarının bulunmamasına, ortağımız Doğan ailesi mensupları ile Doğan Grubu iştiraklerinin her yıl açıklanan en yüksek vergi verenler listesinde yer aldığının ve bu durumun hem devlet, hem de kamuoyu tarafından takdirle karşılandığının bilinmesine rağmen, şirketimiz ve ilişkili taraflar beklenmedik bir şekilde ve hak etmediği bir uygulama ile karşı karşıya kalmış ve bazı basın kuruluşları da bunu fırsat bilerek ve olduğundan farklı göstererek menfaat sağlama yoluna gitmeyi tercih etmişler ve mesnetsiz bir karalama kampanyasına girişmişlerdir.

Bu gelişmelerden en büyük zararı hiç şüphesiz başta yerli ve yabancı küçük ortaklarımız olmak üzere tüm paydaşlarımız görmüştür ve görmektedirler. Bu itibarla, dava sürecinin çok uzun süreceğini bu sürecin birçok belirsizliği de beraberinde getireceğini, sübjektif ve art niyetli haberlerin bilgi kirliliğine yol açmaya devam edebileceğini, bunun spekülasyona ve manipülasyona, dolayısı ile haksız kazanca zemin hazırlayacağını, bu koşullar altında şirketimiz hisselerinin gerçek değerini bulmasının güç olduğunu ve bu durumun küçük yatırımcının daha fazla mağdur olmasına yol açacağını ve şirketimiz hisselerinin İMKB'nin günlük işlem hacminde ve piyasa değerinde önemli paya sahip olduklarını da dikkate alarak, haklı olduğumuz bu konuda uzlaşma yoluna gitmeyi tercih etmiş bulunmaktayız.''



Haber7

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.